Пампорово продължава зимния сезон с още състезания и много добри условия за зимни спортове

Пампорово продължава зимния сезон с още състезания и много добри условия за зимни спортове

Променливото време типично за месец март, не спира любителите на зимните спортове и през този уикенд. В Пампорово все още има много добри условия за каране на ски и сноуборд. Пистите се обработват и всички лифтови съоръжения са в изправност и оперират при нормални условия и с нормално работно време.

През уикенда се провеждат няколко значителни и емблематични състезания, на които Пампорово вече е домакин по традиция. От днес 28.03 започва Държавно първенство по сноуборд и ски крос, в което взема участие и най-добрата ни родна състезателка – Александра Жекова. Единственото трасе в дисциплините ски и сноуборд крос се подготвя в Пампорово от изключителни професионалисти и с помощта на екипа на Българска федерация ски – направление Сноуборд.

Състезателния дух в Пампорово продължава във вторник и сряда 31.03 – 01.04 с двата дни от Държавното първенство на ски учителите. Всяка година се включват почти всички големи и малки ски училища от цялата страна като през 2014-та година имаше участие от над 130 от най-добрите ски и сноуборд инструктори, а тази година очакваме много повече.

По прогноза температурите в курорта са между -1 до +5 градуса максимално като във вечерните часове има вероятност от леки превалявания от сняг.

http://www.yr.no/place/Bulgaria/Smoljan/Pamporovo/long.html

http://www.snow-forecast.com/resorts/Pamporovo/6day/mid

Вирни се горе