Пампорово приема 21 Международен конгрес на Интерски, откриването е в неделя

Пампорово приема 21 Международен конгрес на Интерски, откриването е в неделя

Над 1100 делегати от 6 континента вече са в България, за вземат участие в мащабния форум

От 17 до 23 март, курорта Пампорово ще бъде домакин на 21 Международен конгрес на Интерски, който се провежда веднъж на всеки 4 години и събира на едно място някои от най-добрите и изявени ски и сноуборд инструктори от цял свят.

В програмата на конгреса са включени общо 120 полезни мероприятия за обмен на опит в различни направления – алпийски ски, ски бягане, сноуборд, свободен стил, телемарк, обучение на хора с увреждания, над 70 лекции, както и специални вечерни демо сесии.

Отриването на мащабния форум е тази неделя, 17 март, от 13:00 на плац Студене ц и ще бъде излъчвано на живо по Българската Национална Телевизия. Звезден отбор включващ някои от най-големите спортни звезди на България ще открие събитието, когато по писта „Стената“ ще се спуснат Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Йордан Йовчев и др.

За първи път в историята на конгреса събитието ще включва и благотворителна кауза, а именно обучението и въвеждането в света на белите спортове на над 120 деца в неравностойно положение от региона. Целта на организационния комитет е да инициативата да продължи и през следващите няколко години, а за постигането и по време на конгреса ще има и дарителска кампания за набиране на средства посредством урни разположени на ключови места в курорта.

Специални гости на церемонията по откриване на Интерски конгрес 2019, ще бъдат патронът на събитието – вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на туризма – Николина Ангелкова.

Домакинството на събитие с подобен мащаб и посещаемост от хора от всички краища на света е много добра възможност за добро представяне и популяризиране, не само за Пампорово и региона, но и на цяла България, като атрактивна туристическа дестинация.

Интерски конгрес 2019 Пампорово – ПРОГРАМА

17 март 2019

12:00 Старт на програмата по откриване на Интерски конгрес 2019 Пампорово

12:15 Марш на нациите, предвождани от кукери и подредба на плаца

13:00 Старт на живо излъчване по БНТ с пироефекти и спускане на знамена

13:15 Музикални програма – първа част

13:30 Официални приветствия и слова за откриването

13:50 Спускане на звездния отбор и предаване на знамето на България

14:00 Парад на нациите

15:00 Музикална програма – втора част

16:00 Край на програмата

Апелираме гражданите на Смолян и Чепеларе да използват организирания от двете общини транспорт, тъй като достъпа до паркингите в курорта ще бъде ограничен.

Смолян / Чепеларе –> Пампорово

10:00

10:30

11:00

11:30

Пампорово -> Смолян/ Чепеларе

15:00

15:30

16:30

Тръгване от Смолян от паркинга на храм „Св. Висарион Смолянски“

Тръгване от Чепеларе от автогарата

Спирка Пампорово: паркинг Студенец главен път

Цена на билета: 3 лв/ човек в посока

Вирни се горе