Пампорово посреща повече туристи през февруари

Пампорово посреща повече туристи през февруари

Увеличението се дължи главно на ръст на чуждестранните ваканционни групи,съобщават от Регионалната туристическа асоциация „Родопи“, цитирани от БТА. Хотелите работят при по-висока заетост на легловата база, а в ски училището отчитат ръст на туристи.

Увеличението на туристическия поток се дължи главно на ръст на чуждестранните ваканционни групи, тъй като през февруари е зимната ваканция в различни европейски държави. Англичани, турци, българи, румънци, гърци, руснаци, ирландци са основните клиенти в Пампорово и през този зимен сезон.

Сред ваканционните групи, пристигнали с чартъри от Великобритания, има и бразилци, обясняват от ски училище “Пампорово”.

Хотелиерите отчитат повишение при неорганизираните туристи от Румъния, които пътуват с колите си до родопския курорт. При гръцките клиенти също се наблюдава ръст на нощувките, както при организираните групи, така и при туристите, пътуващи през ГКПП – Златоград за ски уикенд в Пампорово.

Месеци преди края на ски сезона в курорта вече се подписват договорите с туроператорите за следващата зима. Хотелиерите запазват цените на услугите и за сезон 2011-2012 въпреки повишението на ставката за ДДС, казва Пантелей Мемцов, председател на асоциацията.

Вирни се горе