Пампорово открива сезона този уикенд

Пампорово открива сезона този уикенд

С два дни безплатни лифтове и много други изненади на 15-16 декември официално ще се даде старт на сезон 2012/2013

С много приятни изненади и добро настроение ще се даде старт на сезон 2012/2013 в Пампорово. През двата дни на откриването, всички гости на курорта ще могат да се възползват от безплатни лифтове, заснежени и перфектно обработени писти, както и от преференциалните цени за наем на ски и сноуборд оборудване с 20% намаление.

Официалната програма по откриването ще започне точно в 10:00 часа на 15-ти декември на плац Студенец. За приятното изкарване на гостите на Пампорово в деня на откриването има подготвени много изненади – всички присъстващи ще могат да се включат в специална игра с големи награди, а за музикалното оформление ще се погрижат лично Bobo и 100 Кила.

Това лято Пампорово зарадва своите почитатели със специализиран парк за планинско колоездене – “Вело парк Пампорово”, а сега с началото на зимата концесионера на курорта не спира да мисли за своите гости и да ги изненадва, като отправя интересни предложения и отстъпки, които да направят посещенията на хората в курорта по-лесни и приятни.

През 2012 година са закупени нови оръдия за изкуствен сняг от последно поколение, осигуряващи 20% по-голяма произдводителност на изкуствен сняг. Обновено е оборудването в захранващата помпена станция в курорта с цел увеличаване на капацитета на системата за изкуствен сняг. През сезон 2013/14 се очаква модерната система за изкуствено заснежаване да експлоатира 100% от капацитета си, което да направи Пампорво курорта с най-бързото и плътно покритие с изкуствен сняг в България.

Специално за дните на откриването за улеснение на местните жители ще има организиран безплатен транспорт от Чепеларе и Смолян, който ще се движи по график към Пампорово и обратно.

За всички гости на курорта, които решат да останат и да карат ски в седмицата след откриването има подготвена още една приятна изненада – промоционалната цена на лифт картата за периода 17-21 декември е само 29 лева.

Още с откриването на сезона ще заработи и част от Фън парк Пампорово. През активния сезон паркът разполага с две специализирани линии изпълнени с различни уреди, боксове, рейлове, виражи и скокове, както и единствения в югоизточна Европа Half Pipe, който през лятото беше разширен и достигна размери много близки до стандартите на ФИС.

През целият сезон 2012/2013 Пампорово ще бъде домакин на интересни събития – Европейска купа FIS за жени, Световно първенство за ски инструктори, зимното байк състезание – Winter Bike Duel 2013, Националният шампионат по ски и сноуборд свободен стил – Pamporovo Freestyle Open, Купа Пампорово FIS и др.

Очакваме всички любители на зимните спортове и планината на 15-16 декември в Пампорово, за да открием сезона заедно с много усмивки и добро настроение.

Вирни се горе