Пампорово открива сезона на осми декември!

 Пампорово открива сезона на осми декември!

Пампорово ще даде официален старт на сезон зима 2018/2019 навръх студентския празник на осми декември. Това съобщи на пресконференция в София Мариан Беляков, изпълнителен директор на “Пампорово” АД.

По традиция от курорта ще зарадват всички любители на планината и зимните спортове с безплатни лифтове, добре подготвени писти и много приятни изненади.

От Пампорово АД информираха, че към момента снежната обстановка позволява да бъде отворена около 40% от ски зоната, но правят всичко по силите си поетапно да увеличават броя на готовите писти.

Прогнозите за следващата седмица са обещаващи и дават големи шансове съвсем скоро да се кара навсякъде.

От 9-и до 22-ри декември скиорите и бордистите ще могат да закупят дневна лифт карта на промоционална цена от 37 лв. След 22-ри декември цената на дневната карта става 58 лв. за възрастни и 35 лв. за деца (картите важат и за зона Мечи чал).

Междувременно в курорта тече и трескава подготовка за второто поредно издание на събитието „8 Декември – Фестивалът“, където в специално изградена „парти“ шатра, хиляди студенти от цяла България ще посрещнат празника и ще гледат на живо над 15 от най-актуалните имена на родната музикална сцена.

На пресконференцията за представяне на новостите в курорта за предстоящия зимен сезон участва и олимпийската шампионка Катя Дафовска, която е сред хотелиерите в Пампорово. И през тази зима от “Пампорово” АД прогнозират увеличение на туристическия поток, вписвайки се в тенденцията на ежегоден ръст на посещаемост на курорта през последните 6 години. Най-важното събитие през този ски сезон ще бъде домакинството на Пампорово на Интер Ски Конгрес от 17 до 23 март, за който се очакват над 1000 делегати от около 30 държави.

Една от новостите в курорта за този сезон е наскоро откритият Туристически център Пампорово, който посреща туристите още на входа на курорта и им помага с пълна информация за случващото се в района.

Освен информация, в центъра се предлагат и широк набор от услуги и атракции, детска занималня, както атрактивната „Зимна седмична програма“ с различни активности за всеки ден от седмицата, в която всеки може да се включи.

Нова кол- център система ще функционира от този ски сезон в Пампорово. Системата ще дава автоматизирана информация за различни дейности на територията на курорта, както и данни за състоянието на пистите и ски зоната, метеорологичните условия и др.

Хотелите “Перелик” и “Орловец” отварят врати този уикенд напълно реновирани. До края на февруари ще бъде готов нов голям конферентен блок в “Перелик” с капацитет над 1200 души. В него ще се провеждат част от събитията на INTER SKI конгреса през март. Събитие от подобен мащаб в областта на ските не е провеждано досега в България, посочи Мариан Беляков.

Вирни се горе