Пампорово-Мечи чал е домакин на традиционното Национално първенство по ски за журналисти на 25 -26 февруари

Пампорово-Мечи чал е домакин на традиционното Национално първенство по ски за журналисти на 25 -26 февруари

Вероятно вече сте научили новината: Пампорово и Мечи чал се обединиха. Пистите и възможностите се увеличават, затова и спортната програма на курорта през този и следващия сезон е пребогата и любопитна. Съвместно с Българския ски клуб на журналистите ще бъдат организирани някои важни състезания.

Пампорово-Мечи чал спечели домакинството на 65-ото Световно първенство по ски за журналисти през 2018 година, което се организира от Международния ски клуб на журналистите /SCIJ/. Курортът ще посрещне повече от 200 журналисти от над 40 страни – професионалисти в различни сфери на журналистиката, обединени от интереса и ентусиазма си към ски спорта и планините.

Пампорово-Мечи чал е домакин и на традиционното Националното първенство по ски за журналисти 2016-2017, което ще се проведе на 25 и 26 февруари 2017 на писта „Стената“, съвместно с Асоциацията на ски учителите в България.

Петър Янков, Председател на Сдружение “Българско ски училище” ще представи още едно значимо световно зимно събитие, на което курортът ще бъде домакин.

Най-големият форум в света за професионални ски учители INTERSKI CONGRESS ще се проведе в Пампорово през 2019 г. Конгресите на INTERSKI INTERNATIONAL (Международната асоциация на ски учителите) се провеждат на всеки 4 години, като целта им е да популяризират снежните спортове и учителите от цял свят да обменят опит за методиките в обучението.

Вирни се горе