Пампорово и Мечи чал откриват първи зимния сезон на 10 декември

Пампорово и Мечи чал откриват първи зимния сезон на 10 декември

Пампорово и Мечи чал откриват първи зимния сезон на 10 декември с безплатен лифт. Това обявиха днес на пресконференция в София изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков и Екатерина Дафовска.

Официалната церемония ще бъде в 12:00 на обяд, като на сцената освен официални лица ще има и много различни изпълнители, сред които и Михаела Филева. Промоциите продължават и след това. На 11-ти декември децата до 12 години ще могат да карат ски безплатно, а до 18 декември лифт картата е в промо период на цена от 39 лева за ден. По време на зимния сезон цената на еднодневната лифт карта ще е 55 лв. Увеличението на дневната карта спрямо миналата година е 2 лв. В Пампорово очакват дебел естествен сняг и идеални условия за ски, а оръдията за изкуствена покривка са 200 на брой. „По пистите е свършена много работа и скиорите ще усетят тези промени. Всички писти са реновирани, правим големи традиционни отстъпки за групи и деца през целия сезон, както и ефектна представителна за страната програма на състезания“, обяви Беляков и изрази задоволство от обединението на Чепеларе с Пампорово. “Радвам се, че чаканото обединение на Чепеларе с Пампорово се случи. Надявам се скоро да има и лифт”, каза председателката на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска.

Ски център Мечи чал в Чепеларе ще разчита на естествената снежна покривка, докато излязат разрешенията за поставяне на система за изкуствен сняг. На 11 декември и на Мечи чал децата до 12 години ще карат безплатно ски, а до 18 декември цената на еднодневната лифт карта ще е 29 лв. За зимния сезон любителите на белите спортове ще трябва да заплащат по 40 лв. за еднодневна лифт карта.

От този сезон Пампорово и „Мечи чал“ са един зимен курорт, като всеки турист ще може да избира дали да си купи лифт карта за единия или другия ски център или общо за двата в Пампорово и Чепеларе. Бусове на 15 -20 минути ще карат скиорите от 5-те долни лифтови станции в Пампорово до долна лифтова станция на „Мечи чал“. Разстоянието е 7.5 км в едната посока, а движението на превозните средства ще може да се следи в реално време на дигитални табла на специално изградените спирки. До 5 години се планира между двата курорта да се направи връзка и с два лифта от по 3.5 км.

Новото за този сезон е въвеждането на семейните пакетни лифт карти за почивки от над 6 дни на семейства с едно или две деца.Пакетната отстъпка за лифт картите ще е от 7 до 12 %.

Изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков обяви, че при ранните записвания в курорта има ръст от 5-7% от всички пазари и основно от българския.

Голям ръст се отчита на румънски, гръцки и турски туристи, както и на ирландски. „Апелирам държавните институции да вдигнат забраната за преминаване на автобуси и микробуси през прохода Маказа. Това е убийствено за целия туристически регион, не само за Пампорово“, каза Беляков. Относно инвестициите, направени в зимния ни курорт за този сезон, Мариян Беляков отбеляза, че са за няколко милиона.

В спортния календар тази година големите събития са връщането на Фрийстайл Опън в Пампорово през март месец, както и Европейска купа по сноуборд слоупстайл (13-14 януари) и Европейска купа по фрийстайл ски слоупстайл (17-18 март). От курорта се похвалиха още, че на 99 процента през 2018 година ще бъдат домакини на Световната купа по сноуборд слоупстайл.

Вирни се горе