Пампорово е новата хит дестинация за гърци, турци и македонци

  Пампорово е новата хит дестинация  за гърци, турци и македонци

Пампорово се превърна в новата модерна хит дестинация за гърци, турци и македонци през настоящия ски сезон. Ръстът при съседите ни, гостували в родопския курорт, надхвърля 60%, съобщиха от дружеството, стопанин на писти, съоръжения и хотели „Пампорово“ АД, пише “Преса”. Резултатите са част от дългогодишната политика на курорта за изграждане на успешни партньорства, свързани с предлагането на качествена услуга на добра цена и засилената реклама в балканските страни. „За разлика от миналата година, когато трябваше да полагаме огромни усилия да задържим снежната покривка, сега природата е прекалено щедра откъм естествен сняг. Това ще ни даде възможност зимният сезон да продължи поне до средата на април, когато специалните финални събития ще съвпаднат с великденските празници“, коментира изпълнителният директор на дружеството Мариан Беляков.

Той отчете като цяло 10% ръст на туристите – най-вече от вътрешния пазар, който е основен за курорта. „Очакванията ни са Пампорово отново да е най-предпочитаният зимен курорт за българите в анализите на Министерството на туризма за този сезон, предвид социалната политика към децата и преференциалните цени за ученическите лагери и групи. И сега репутацията на семеен курорт важи с пълна сила. За поредна година Пампорово е домакин на Държавни първенства за деца и юноши от календара на Българската ски федерация. Освен това няколко пъти през зимните месеци лифтовете возят безплатно или на символична цена учениците“, заяви Беляков. Освен това децата от региона имат възможност да се радват на белите спортове, като ползват гратис един от 7-те лифта в ски зоната. Пампорово и тази година е част от националната кампания „Научи се да караш ски“, която цели да привлече хлапетата към зимните спортове.

В началото на март март хотелите смъкнаха цените на пакетите с около 20-25%, очаква се поевтиняване на ски услугите и лифт картите. Пампорово посрещна близо 200 гости от Холандия, организирани от най-новия му партньор – туроператора „Корендон“. След положените през последните четири месеца усилия курортът може да се похвали с нова чартърна програма за следващия зимен сезон – 2015-2016 г., с директен полет от Амстердам до Пловдив. Преговорите с един от най-големите туроператори в Холандия са плод на много усилия от страна на ръководството на верига хотели „Алкочлар“ и екипа на „Пампорово“ АД. За поредна година курортът бе домакин на кръг от Световния сноуборд тур.

И макар че зимата още не е приключила, дружеството вече мисли и за предстоящия летен сезон, в който гвоздеят си остава велопаркът. Той отново ще бъде терен на състезания от Международния колоездачен съюз, а откриването ще е с най-голямата байк надпревара – Pamporovo Bike Cup. Това лято Пампорово ще е партньор в организацията на възстановения Роженски събор от 17 до 19 юли, когато се очаква хотелите в целия регион да се пукат по шевовете от туристи.

Вирни се горе