"Пампорово" АД инвестира 5 млн.лв.за предстоящият зимен сезон

"Пампорово" АД инвестира 5 млн.лв.за предстоящият зимен сезон

“Пампорово” АД инвестира 5 млн.лв.за предстоящият зимен сезон.Това съобщи пред журналисти изп.директор на дружеството Мариян Беляков.

„Общо инвестициите за предстоящият зимен сезон в родопския курорт са около 5 млн. лв. Направени са много подобрения по ски зоната. За откриването на новия сезон се надяваме да имаме нова лифтова връзка от „Снежанка“ до местността „Двата моста“. Лифтът е дълъг около 1 километър, 4 седалков, последно поколение на фирмата-производител „Помагалски. С него ще разтоварим значително „Студенец“ и „Малина“, като силно натоварени точки, както и да облекчим другите два лифта, съобщи Беляков. Новият лифт ще обслужва две стръмни писти, които са напълно преработени, с подобрени наклони. Тези писти ще допринесат за по-голямо разнообразие от възможности за скиорите с различно ниво на техника". Освен подобрения в хотелите дружеството е закупило и нова ски екипировка.

“Инвестирахме в система за чип карти, които заменят досегашните с бар код, съобщи още изпълнителният директор на дружеството Мариян Беляков. Системата ще заработи от началото на този зимен сезон и ще облекчи потока от скиори, тъй като няма да е нужно да се вадят картите за да бъдат сканирани, а директно с преминаването им системата ще отчита чип картите”, каза Беляков.

Според него реновираният път Асеновград-Пампорово също ще допринесе за повече туристи. За първа година достъпа до Пампорово е нормален, посочи Мариян Беляков. Сезон 2012-2013г. Пампорово е бил най-посещаваният курорт от българските туристи, каза Беляков.

Вирни се горе