Отлични условия за каране в Пампорово и Мечи чал /снимки/

Отлични условия за каране в Пампорово и Мечи чал /снимки/

Всички писти и лифтови съоръжения отворени

2 ски зони, 1 лифт карта

Достъпни и почистени пътища, липса на виелици и опасни кодове в региона

За щастие на всички любители на зимните спортове, Пампорово и Мечи Чал посрещат първият месец от новата година с перфектни условия за ски, прекрасно време и отлично подготвени писти за каране. Природата тази година е щедра и благодатна към зимните курорти и в най-очакваните месеци на годината ни донесе солидно количество сняг за щастие на всички скиори и сноубордисти. След изминалите празнични декемврийски дни и радостта да посрещнем Коледа и Нова година сред бяла пухкава премяна, снежната приказка за Пампорово и Мечи чал продължава и през януари.

Пътната обстановка в региона е отлична за зимни условия, няма затворени пътища и проходи в Средните Родопи, пътищата до Пампорово и Мечи Чал са проходими при зимни условия. Зимно слънце, ясно небе, безветрие и минусови температури са най-любимата комбинация за всички карачи и любители на курорта, които трепетно очакват всеки сезон типичното „пампоровско време“, за да се насладят максимално на планината и условията за зимни спортове. Натрупания пресен сняг през последните 20 дни в комбинация с твърдата основа от изкуствен сняг, подготвена още през ноември, позволи на цялата ски зона в Пампорово да бъде отворена, а студеното време да стегне и запази пистите в перфектно състояние. Снимките и споделените мнения от туристи през деня го доказват ежедневно – в Пампорово караме ски и сноуборд активно и с удоволствие. Метеоролозите предвиждат нови снеговалежи в следващите седмици, чак до края на февруари, което би превърнало сезона в най-добрата зима от няколко години насам, а на туристите да даде възможност да покарат повече пъти в любимия си курорт. Наличната натрупана до момента снежна покривка, в съчетание с допълнителното обледяване и обработка на пистите в ски зоната са готови да посрещат туристи до края на зимния сезон.

Цялата ски зона е отворена, като туристите в Пампорово и Чепеларе имат възможност да карат в двете ски зони с една обща лифт карта. Пистите в двете ски зони са с различна степен на трудност и дават възможност на туристите да изпробват условията и възможностите си на повече писти, закупувайки само една лифт карта. Ски бусовете, които свързват двете ски зони циркулират постоянно между курортите и осигуряват бързото и надеждно придвижване на туристите. А лифтови съоръжения работят на 100% и в пълния си капацитет, за да улеснят придвижването на хората и да избегнат струпването на опашки по лифтовете. Предимство за туристите в Пампорово и Чепеларе е липсата на навалици по пистите и лифтовете, бързото транспортиране от точка до точка и повече писти, които може да спускате само с една лифт карта.

Спортните събития в Пампорово и Мечи Чал стартират още в средата на януари със състезание по сноуборд за деца в юношеска възраст в дните от 13-ти до 15-ти януари в ски зона Пампорово. В три поредни дни децата ще премерят сили на писта „Стената“ в дисциплини гигантски слалом (GS), слалом (SL) и слоупстайл (SS). Отборите вече са в курорта и тренират за събитието, което очакват с нетърпение. Този уикенд ще отбележим и Световния ден на снега със забавни игри и награди за най-малките, които желаят да се включат в организираните надпревари на 15-ти януари от 10 до 12 часа на плац Студенец в Пампорово. Тази година снегът е в изобилие и затова трябва да му се порадваме максимално. Зимният празник се организира всяка година в средата на месец януари по инициатива на Международната ски федерация (FIS). Целта на това социално събитие е да предизвика всички да се обединят около зимните спортове и най-вече да предизвика интерес у децата да се радват на снега и да опознават все повече зимните спортове. Организаторите от Пампорово АД и ски гардеробите в Пампорово и Мечи Чал -Черният кон, Мироне и Шоки са предвидили музика, забавни игри, сладки изкушения и много награди за участниците в „игрите на снега“, любезно предоставени от спонсорите „Пампорово“ АД и Мтел. В неделния ден Пампорово стартира набиране и на деца за новата детска сноуборд школа към ски клуб Пампорово. Всеки желаещ може да се регистрира и запознае по-подробно с условията в специално изградената шатра на ски център Студенец.

В края на месец януари Пампорово отново е домакин на Международното FIS състезание в ски алпийски дисциплини – слалом за мъже и жени Купа Пампорово, което събира състезатели и отбори от страната и чужбина. Не пропускайте да резервирате още сега своята зимна почивка. Последните места за месец януари са вече на привършване, затова пък хотелските бази вече посрещат резервации за месеците февруари и март, очаквайки да посрещнат своите туристи за детската ваканция, денят на влюбените Св. Валентин и националния празник 3-ти март. Снежните дни и събитията в курорта тепърва престоят.

Вирни се горе