Откриха ски сезона в Пампорово

Откриха ски сезона в Пампорово

Зимният сезон е официално открит в курорта “Пампорово”.

Днес лифтовете бяха безплатни, а от утре до 20 декември лифт картите ще са на промоционални цени.

Заради безплатния лифт на откриването на сезона днес в Пампорово се събраха близо 12 000 души. Пистите и заведенията около тях се напълниха с хора. От сцената пяха Ангел и Моисей и група „Ню Файв“. Ски учители демонстрираха майсторско спускане по писта “Стената”, сноубордисти извършиха демонстрации върху уреди и скокове в линия, а смелчаци демонстрираха умения за каране на колело по стръмна писта.

На официалната церемония присъстваха вицепремиерът Даниела Бобева, зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, областният управител инж.Димитър Кръстанов, кметовете на двете общини Смолян и Чепелере – Николай Мелемов и Тодор Бозуков, изп.директор на Пампорово АД Мариян Беляков, собственика на дружеството Цветелина Бориславова, председателя на БХРА Благой Рагин, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, гости и любители на белите спортове.

“Искам да оправим бакиите в зимните ни курорти, каквото и да ми струва това”, заяви на откриването на зимния сезон в Пампорово вицепремиерът Даниела Бобева. По думите й в зимните ни курорти има проблеми нерешени от 6 правителства. Бобева обяви, че тази седмица специална комисия ще разглежда искания за свързване на ски центровете на “Мечи Чал” на Чепеларе и този на Пампорово и проект за ски център “Перелик” над Смолян. “Считаме, че има голям потенциал в този сектор”, каза Бобева.

Тази зима в ски зоната на Пампорово ще се използват безконтактни чип карти, които ще облекчат трафика на лифтовете и ще обслужват туристите по-бързо. Хотелиерите в зимния курорт очакват най-силния сезон от 10 години насам. Предварителните записвания на туроператорите показват увеличение както на посетителите от съседни Турция, Гърция и Македония, така и на британски туристи. Пампорово е най-евтиният скикурорт у нас, съобщи изп.директор на дружеството Мариян Беляков.

Още снимки – В обектива!

Вирни се горе