Откриха новия ски сезон в Пампорово

Откриха новия ски сезон в Пампорово

Всички съоръжения работиха напълно безплатно днес, така че любителите на зимните спортове да покарат из пистите, а любителите на планината – да се разходят из красивите Родопи

Откриването на новия зимен сезон започна по обяд на плац Студенец и бе приветствано от официалните гости – представители на държавната и местна власт. Пампорово да защити името на родопчанина като гостоприемен и благ човек и доволни туристи, пожела кметът Мелемов при откриването на сезона.

„Щастлив съм, че съм с Вас в този празничен ден. Пожелавам природата да бъде с нас, хората работещи в курорта да защитят името на родопчанина като гостоприемен и благ човек и много доволни туристи, каза в приветствието си градоначалникът . Гост на официалната церемония при откриването бе министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя прогнозира около 5 % процента ръст на туристи през зимния сезон и посочи, че зимните курорти с всяка изминала година повишават качеството на предлаганите продукти. Ангелкова каза, че ще дойде да кара ски в курорта, привлечена от многото писти за начинаещи скиори. Очакваме силен и успешен зимен сезон, съдейки по записванията и високата заетост на хотелите след 20 декември, заяви изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариан Беляков. Предимно български и гръцки туристи ще посрещат хотелите около Коледно-Новогодишните празници. Курортът успя да покрие със сняг четири писти от ски зоната, въпреки липсата на достатъчно снеговалеж и по-високите температури. В подготовката на ски трасетата са се включили военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон и от Затворническото общежитие в Смолян. Всички лифтове в курорта днес се ползват безплатно, отворени са четири писти в скизоната.

Гости на при откриването на сезона бяха още областният управител Недялко Славов, неговият заместник –отговарящ за туризма Адриан Петров, кметът на Чепеларе Тодор Бозуков, олимпийската шемпионка Катя Дафовска и др. Откриването на сезона не мина и без марката на Родопите – ФА „Родопа”. Община Смолян изгради и спирка на паркинга пред „Студенец” за удобство на туристите, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Празникът ще продължи и вечерта на открито в центъра на курорта, където в парковото пространство между хотелите Перелик и Мургавец ще бъдат изградени малки къщички за греяно вино и топли напитки, което ще ни пренесе в атмосферата на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

„Пампорово” АД обяви промоционални цени на лифт картите за педиода от 14 до 19 декември, когато всички посетители на курорта ще могат да се наслаждават цял ден на зимните спортове на цена от 39 лв., а от 20 декември влиза в сила стандартната цена от 53 лева.

Вирни се горе