От 1 април цената на дневната лифткарта в Пампорово става 39 лева

От 1 април цената на дневната лифткарта в Пампорово става 39 лева

Ръст на туристи около 10 процента се отчита в Пампорово през зимния сезон, който се очертава да продължи до април, информират от “Пампорово” АД, предаде БТА. Увеличението се дължи главно на повишен интерес от балканските пазари, двойно повече са турските клиенти, посетили курорта тази зима, а след откриването на ГКПП-Маказа се наблюдава и поток от гръцки групи през целия сезон. Прогнозите за завръщане на британските туристи са оптимистични, тъй като от следващата зима TUI започва чартърната програма на летище “Пловдив”, уточняват от “Пампорово” АД. Достатъчно сняг и добри условия за ски предлагат всички писти в курорта, затворено е само трасето към “Смолянски езера”.

От 1 април цената на дневната лифткарта се намалява на 39 лева. За Пампорово зимният сезон е успешен, въпреки липсата на снеговалежи. Покрити от системите за изкуствен сняг, пистите в курорта осигуриха условия за ски от началото на декември непрекъснато. И през тази година се запази тенденцията на увеличение при турските туристи, ръстът е двоен. След активната рекламна кампания на курорта в южната ни съседка Пампорово привлича платежоспособни турски клиенти от средната класа и едрия бизнес, информират от “Пампорово” АД. Този пазар се развива изключително динамично, отчита се ръст всяка година, коментира Татяна Дренкова – директор “Маркетинг” в “Пампорово” АД.

От дружеството наблюдават сериозно увеличение при гръцките туристи, както и ръст на българските клиенти. Туристическият поток през сезона се допълва от румънски, сръбски, македонски групи. Традиционните за Пампорово британски туристи запазват нивото от миналия сезон. За следващата зима при пазара от Великобритания се очаква съживяване, тъй като започват чартърни полети с туристи на TUI до летище “Пловдив”. През последните години британските групи за Пампорово се насочват от туроператорите към летище “София”, което създаваше неудобство за туристите.

Вирни се горе