Оптимистични прогнозите за ски сезона представиха на туристическо изложение в Смолян

Оптимистични прогнозите за ски сезона представиха на туристическо изложение в Смолян

Оптимистични са прогнозите на туристическия бранш за предстоящия зимен сезон, досегашните записвания за Пампорово и Банско показват ръст от 15- 20 процента в сравнение с миналогодишните резервации за същия период. Това заяви Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на туристически район Родопи. Данни и прогнози за ски сезона бяха представени на провеждащото се в Смолян ХV Международно туристическо изложение “Планините на България- гостоприемство в четири сезона”.

Хотелиери и ресторантьори от планинските курорти очакват ръст на туристи през зима 2018-2019 г., залагайки на метеорологични прогнози за нормални зимни температури. До началото на ски сезона, Туристическата писта в зоната “Мечи чал” в Чепеларе ще бъде напълно възстановена след пораженията, причинени от поройните дъждове през лятото, заяви кметът на Чепеларе Славка Чакърова. Работна група изготвя проект за обединение в туристическия бранш. В работната група участват представители на асоциации на туроператори, екскурзоводи, хотелиери, ресторантьори и Националния борд по туризъм. Това съобщи Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма. Участниците в работната група застават зад идеята за обединяване на бранша чрез създаване на Българска конфедерация на туристическата индустрия. Друго предложение на работната група предвижда създаването на централен професионален регистър на представителите на туристическия бизнес.

Хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически райони от България, Турция, Македония, Унгария и Естония участват в 15-то издание на изложението в Смолян.

Вирни се горе