Откриват ски сезона в Пампорово, пристигат министъра на транспорта и много официални лица

Откриват ски сезона в Пампорово, пристигат министъра на транспорта и много официални лица

На 13-ти декември, събота, ще бъде даден официален старт на сезон зима 2014/2015 в курорта Пампорово. По традиция в деня на откриването лифтите съоръжения ще работят безплатно за всички запалени скиори, сноубордисти и гости на курота. От дни наред са мобилизирани огромен екип от хора, които да помогнат в заснежаване на пистите и обезопасяването им, като в момента се подготвят пистите Язовира, Дельово дере и Картола. Снеговалежите са спорадични и кратки, но ви уверяваме, че всички в курорта полагаме неимоверни усилия да осигурим добри условия за спортуване, така че да дадем старт на сезона, съобщиха организаторите.

Всички лифтови съоръжения са в готовност за старта на сезона. От четвъртък е пуснат в действие лифт номер 5, който свързва ски център Малина с връх Снежанка, а за събота – всички съоръжения ще работят напълно безплатно, така че любителите на зимните спортове да покарат из пистите, а любителите на планината – да се разходят из красивите Родопи.

Програмата за най-големия празник в Пампорово ще бъде изпълнена с множество музикални изпъления на специално изградената сцена на плац Студенец, където отново ще бъде центъра на събитието. На място ще бъдат раздадени страхотни награди, а за всички гости в курорта, които карат през целия уикенд има подготвени още много изненади и за неделния ден.

Откриването на новия зимен сезон ще започне по обяд на плац Студенец и ще бъде приветствано от официалните гости – представители на държавната и местна власт, които са поканени лично да споделят този така очакван ден. На 13-ти организаторите са подготвили забавни игри, томболи с награди, музикални изпълнители, които да забавляват всички посетители в курорта, като началния старт ще бъде поставен в 11:30 часа на плац Студенец от министъра на туризма Николина Ангелкова, областния управител на Смолян Недялко Славов, кметовете на градовете Смолян Николай Мелемов и на Чепеларе Тодор Бозуков, Олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, председателя на Съвет по туризъм Пловдив и член на УС на Българска Туристическа Камара Любозар Фратев, областния управител на Източна Македония и Тракия в Гърция Георгиос Павлидис и заместник-областния управител ресор туризъм Михалис Амаридис.

Поканени са десетки партньори и приятели на Пампорово. Потвърдилите присъствие медии от съседна Турция и Гърция са над 80 представители на най-известните телевизии и радия, които ще правят репортажи от курорта и ще станат съпричастни на забавленията. Това затвърждава все по-нарастващия интерес и ръст на туристите от двете съседни страни. Градуса на настроението и усмивките на гостите в курорта, ще се поддържат с игри и забавления през целия ден – DJ парти от сутрин до вечер, зимен фест с топли напитки и интересни състезания от спонсорите на събитието, забавни игри със стрелба и томбола с награди са само част от нещата които ви очакват в Пампорово. Поканили сме също и музикални групи, които успешно съчетават в музиката си фолклорни инструменти от различен произход със съвременни ритми. Празникът ще продължи и вечерта на открито в центъра на курорта, където в парковото пространство между хотелите Перелик и Мургавец ще бъдат изградени малки къщички за греяно вино и топли напитки, което ще ни пренесе в атмосферата на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

„Пампорово” АД обяви промоционални цени на лифт картите за педиода от 14 до 19 декември, когато всички посетители на курорта ще могат да се наслаждават цял ден на зимните спортове на цена от 39 лв., а от 20 декември влиза в сила стандартната цена от 53 лева.

Вирни се горе