Очакват ръст на туристите тази година

Очакват ръст на туристите тази година

Ще има ръст на туристите, посетили през тази година България, но от бранша трябва да увеличат усилията си за привличане на туристи към нашата страна. Това е заявил експертът от бранша доц. Преслав Димитров, цитиран от Агенция „Фокус".

По думите му върху притока на туристи ще повлияят ситуацията в Северна Африка и увеличените доходи в страни, откъдето идват посетители в България. България се разглежда от западния турист като стабилна дестинация. Успехът обаче е не толкова на представителите на сектора, колкото на стечение на обстоятелствата в международната политическа сцена.

Според него, за да не бъдат разочаровани чуждестранните гости, трябва да бъде предложен качествен туристически продукт. Трябва изключително да се внимава на гостите да бъдат предложени спокойствие и качество на обслужването.

Според туристическия експерт развитието на българския туризъм зависи не толкова от усилията на българските хотелиери, колкото от развитието на икономическата обстановка в тези страни. По думите му в България идват потребители с по-ниски доходи и при най-малка промяна в техните доходи предпочитат да си останат у дома.

Вирни се горе