Община Чепеларе с приз от деветото изложение „Планините на България -гостоприемство в четири сезона“

Община Чепеларе с приз от деветото изложение „Планините на България -гостоприемство в четири сезона“

От 11 до 13 октомври 2012 година се проведе Международно Туристическо изложение „Планините на България – гостоприемство в четири сезона ”, което се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Регионална туристическа асоциация „Родопи”, „Пампорово”АД и в партньорство на Община Чепеларе и Смолян За първи път борсата се проведе в к.к. Пампорово.

По време на форума бяха дискутирани актуални проблеми на туристическото развитие и бяха представени новостите в туристическото предлагане в Пампорово, Банско и Боровец чрез:

Дискусия – новото законодателство в подкрепа на българския туризъм; Информация за резултатите от изпълнени европейски програми за подкрепа на туристическото развитие; Нови възможности за обособяване и развитие на Туристически региони в България; Демонстрация на нови туристически атракции в планинските райони; Установяване на нови бизнес контакти.

Община Чепеларе беше представена със своя туристически продукт, природни и антропогенни ресурси със самостоятелен щанд. Възможност имаха да се представят и Спортен център Чепеларе – „Чепеларе курорт”АД със зимните почивки и пакети. Община Чепеларе получи признание от организаторите и бе отличена с Грамота за отличително партньорство между общинската администрация и туристическия бизнес.

Вирни се горе