Община Чепеларе готова да вози туристите си до Пампорово

Община Чепеларе готова да вози туристите си до Пампорово

Община Чепеларе, заедно със Съюза на хотелиерите, ресторантьорите и търговци ще организират пътувания за гостите на Чепеларе до курорта Пампорово, където да се ползват условията за зимните спортове. Това стана ясно на пресконференция тази вечер. Родопската община даде старт на зимния туристически сезон, въпреки че сняг липсва. „Хотелите са в готовност, очакват туристите. В момента системата за изкуствен сняг е в процедура, очакваме в най-близко време да успеем да я пуснем“, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

По думите й хотелите и ресторантите в общината предлагат отлични условия и цени. „Имаме си традиционни гости, които предпочитат да почиват при нас. Всички са добре дошли“, каза още Чакърова. Ако не завали сняг, Чепеларе ще разчита на факта, че е само на 10 км от Пампорово, който предлага добри условия за ски и зимни спортове. „За Нова година града е пълен и ние имаме готовност да организираме транспорт до курорта, за да удовлетворим желанията на нашите клиенти, които искат да карат ски. Освен това се надяваме в най-скоро време да заработи и системата за изкуствен сняг в Чепеларе“, каза зам. кметът Пантелей Мемцов. Председателят на Съюза на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе Съби Маданков посочи, че техните обекти са на световно ниво. „Нашите малки семейни хотели не отстъпват по качество на тези в Австрия, Италия и са мечта за всеки туристически бизнес. Искам безснежната зима да бъде в полза на климатолечение, природолечение“, каза Маданков. По думите му от 20 години насам около 60-70 % от туристите в Чепеларе са постоянни. „Нашият девиз тук е: „Посрещаме гости и изпращаме приятели“, каза още председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в родопската община.

В община Чепеларе има 3 200 места в категоризирани обекти. Около 2 хиляди са леглата, без да се броят тези в курорта Пампорово. Гостите могат да разчитат на автентична и вкусна родопска храна, както и на продукти, произведени в Родопите.

И този зимен сезон за гостите и туристите са подготвени много атракции. Сред тях е и ледената пързалка, която съвсем скоро ще започне да работи.

На пресконференцията присъства и Константин Райков – зам. председател на Комисията за защита на потребителите. Той пожела успех на туристическия бранш в Чепеларе, който е известен със своята гостоприемност, почтеност и лоялност към потребителите. Райчев обясни, че предстои да бъде открита и приемна за защита на потребителите, каквато функционира от вчера в курорта Пампорово.

Вирни се горе