Нови изисквания за пътуване в Гърция

Нови изисквания за пътуване в Гърция

Туристите ще трябва да попълват формуляр с адреса си на пребиваване

Почиващите това лято в Гърция чужденци ще бъдат задължени да попълват нов формуляр, в който ще се съдържа информация за държавата, от която идват, както и адрес на престоя по време на ваканцията им. Това съобщи електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini, цитиран от Нова тв.

Мярката е част от усилията на гръцките власти за ограничаване на разпространението на новия коронавирус с оглед факта, че от 1 юли в странат ще заработят всички международни летища, поясниха от Органа за гражданска авиация (CAA).

Формулярът за определяне на местоположението на туристите (PLF) трябва да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди влизането на чужденците в страната. Той включва информация като продължителност на предишен престой в други страни.

Гърция ще допуска всички международни полети в летищата си от 1-ви юли. Ще се прилага тестване на пътниците, в зависимост от страната, от която пристигат, съобщи БНР. При положителен тест туристите се поставят под карантина за 14 дни в отделни хотели, специално подготвени за тези случаи.

На всички летища на островите има екипи от военни медици, които ще вземат проби от пътниците. Само на летището Ханя на остров Крит ежедневно ще се тестват 300 пристигащи туристи.

До островите има също и кораби с медицински екипи, готови да реагират незабавно.

Властите призовават всички да спазват стриктно въведените мерки. Под контрол за спазване на предписанията са всички хотели и заведения.

Вирни се горе