Нова зала за събития отвори врати в с. Косово

 Нова зала за събития отвори врати в с. Косово

Нова зала за събития отвори врати в с. Косово и е готова да посрещне първите си гости през месец май. Залата е многофункционална и е подходяща както за семинари, обучения и тийм билдинг, така и за йога практики, танци и всякакви други събития. Пространството разполага с 60 кв. м площ и до 40 седящи места. Дава възможност за презентации, прожекции, разполага с мобилен интернет и разкошна терасирана градина отвън, която също може да се ползва за по-раздвижени събития и занимания на свеж въздух.

Село Косово е известно със съхранената си традиционна родопска архитектура и непокътната природа, с дълбоката тишина, зеленина и спокойствие, които вдъхновяват творчески идеи, нестандартни решения и дават възможност за отдих от шумния и забързан свят и зареждане с нови сили и енергия. Мястото е запазило неповторим възрожденски дух и атмосфера, а околните маркирани пътеки отвеждат сред чудните природни богатства на Родопа.

Комплекс “Косовските къщи” се състои от Елиновската, Гаватовската и Хаджийската къщи, механата и новооткритата зала. Сградите в комплекса са възстановени от най-добрите родопски майстори, вещи в старото строителство. Всичко е запазено в оригиналния му вид, където е възможно, а където е било разрушено – реставрирано както е било – зидовете, тиклите, комините, оджаците, долапите в стените. Вътре е пресъздадена някогашната атмосфера и уют – родопски дървени тавани, миндерлъци, тъкани одеяла и черги, камини – съчетана със съвременен лукс и удобства.

Вирни се горе