Най-голямото международно байк състезание за годината ще се проведе този уикенд в курорта Пампорово

   Най-голямото международно байк състезание за годината ще се проведе този уикенд в курорта Пампорово

Зрелищна надпревара с планински велосипеди ще привлече стотици състезатели от страната и чужбина от 20 до 22 юни във Велопарк Пампорово.

От 20-ти до 22-ри юни родопският курорт ще бъде домакин на най-голямото и очаквано международно байк състезание за 2014-та година в страната ни!

Надпреварата ще се проведе в две дисциплини – спускане и крос кънтри, като се очаква на място в Пампорово да пристигнат най-големите имена на родната състезателна сцена, както и много чуждестранни професионални състезатели.

Състезанията и в двете дисциплини са включени в календара на Международния колоездачен съюз и са от най-високия клас 1, като до сега страната ни никога не е била домакин на подобно състезание в Олимпийската дисциплина крос кънтри. Победителите и в двете дисциплини ще се борят за точки в световната ранглиста и примамлив награден фонд от над 6500 лева.

Състезателите в отделните дисциплини ще бъдат разделени в няколко категории – UCI – само за лицензирани състезатели, както и няколко отворени категории, в които могат да се включат всички желаещи.

До този момент за участие има записани над 150 човека, като се очаква бройката им да се увеличи още до крайния срок за поддаване на онлайн заявки. Всеки, който иска да се включи в състезанието, може да го направи, като се регистрира предварително на www.conceptcreative.org/pbc до 18-ти юни, като закъснели състезатели ще могат да се запишат и на място.

Pamporovo Bike Cup 2014 се провежда за втора поредна година в курорта, като основна цел на организаторите от Велопарк Пампорово и Консепт Криейтив е да продължават да развиват събитието и с всяка изминала година да правят все по-голяма и интересна надпревара, която да събира състезатели от цял свят на родна земя. Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД и община Смолян.

На 21-ви юни, събота точно в 13:00 часа ще започнат финалите в Олимпийската дисциплина крос кънтри, като за допълнителен стимул на присъстващите, на място за състезатели и публика ще има освежаващи напитки и био енергийни блокчета предоставени от Gatorade, минерална вода Банкя и RooBar.

На 22-ри юни в неделя, ще се проведе едно от най-очакваните събития тази година – единственото международно състезание в дисциплината в страната ни за този сезон – състезанието в дисциплина спускане. Участниците в отделните категории, освен за титли ще се борят и за солиден паричен награден фонд, както и множество награди предоставени от Monster Energy, Веломания и Байкхаус.

Очаква ви един страхотен уикенд в планината изпълнен с множество силни емоции и добро настроение – не го изпускайте!

Вирни се горе