Над 4 млн.лева са инвестициите на "Пампорово" АД за предстоящия зимен сезон

Над 4 млн.лева са инвестициите на "Пампорово" АД за предстоящия зимен сезон

Общата стойност на инвестициите за предстоящия зимен сезон в курорта Пампорово надхвърлят 4 милина лева.Това съобщи на специална пресконференция днес, изп.директор на “Пампорово” АД Мариян Беляков.

"Тази година Пампорово посреща зимата с ремонтиран и асфалтиран път от Асеновград до курорта. Проблемът с пътя, който отблъскваше хората вече не съществува",съобщи Беляков.

С над 120 оръдия за сняг ще заснежават пистите в родопския курорт тази зима,които са с дължина 37 километра и са обслужвани от 13 лифт съоръжения,които са в много добро техническо състояние.

"Системата за изкуствен сняг на Пампорово е вече по-мощна и с подобренията, очакваме за сезон 2013 – 2014 г. да можем да ползваме 100% от нейния капацитет. Тогава Пампорово ще има най-доброто изкуствено заснежаване в България“,посочи изп.директор.

Цените на лифт картите този зимен сезон остават непроменени спрямо миналогодишните – 50 лева е цената на дневната лифт карта за възрастни. Планира се от 16 до 21 декември включително дневната лифт карта да е на промоцианална цена 29 лв.

Почитателите на зимните спортове ще ползват безплатно съоръженията тази година по време на откриването на новия зимен туристически сезон в курорта Пампорово,на 15 и 16 декември.

За предстоящия зимен сезон е купена чисто нова машина за снегоутъпкване на стойност 403 000 евро.  Целта е обезпечаване на обработката на пистата за предстоящата Европейската и Световна купа.

Ново за курорта е картоматната система,която ще заработи от началото на сезона, като за целта са монтирани картомати за безкасово разплащане,които ще бъдат ситуирани на ски- плац “Малина”, бившата Автогара, на „Студенец“ и в хотел „Орловец“,посочи Мариян Беляков.

Друга новост за Пампорово е монтирането и инсталирането на онлайн информационна система за състоянието на ски зоната в реално време по основните лифт станции.  Това са големи дигитални информационни табла, на които ще тече непрекъснато информация за състояние на ски зоната, дали има затворена писта или авария на някой лифт. Основната идея е туристите да се информират за условията за ски във всеки един момент.

И тази зима в Пампорово ще работи осветената писта “Снежанка” за нощно каране.

Повече подробности – виж Видео!!!

Вирни се горе