Министър Николина Ангелкова откри Фестивала на киселото мляко

Министър Николина Ангелкова откри  Фестивала на киселото мляко

От 10 до 13 септември китното родопско село Момчиловци е домакин на първия по рода си Фестивал на киселото мляко

10 септември 2015 г., Момчиловци – На централния площад в село Момчиловци, община Смолян, министърът на туризма Николина Ангелкова откри първото издание на единствения по рода си Фестивал на киселото мляко, посветен на „бялото злато“ на Родопите. Министърът и гостите на събитието посрещнаха 37-членната делегация на китайската компания Bright Dairy, главен организатор на Фестивала. Киселото мляко влияе положително върху здравето и дълголетието и е причина за големия брой хора, доживели преклонна възраст в родопския регион, – в това вярва китайската компания Bright Dairy, чийто представители за пръв път посещават село Момчиловци през 2008 г., за да изследват тайните на здравето и дълголетието на хората в Родопите.

Министър Ангелкова и главният изпълнителен директор на Bright Food – г-н Дун Цин, малко по-късно откриха и Пътеката на дълголетието, символ на проекта „Момчиловци – Bright Dairy“.

Празничната програма на Фестивала на киселото мляко започва с неповторимата Валя Балканска и ансамбъл „Родопа“, а през всички фестивални дни гостите на село Момчиловци ще могат да се насладят на дегустациите на домашно приготвени кисело мляко и сирена, част от изложението на местните млечни производители.

В петък настъпва дългоочакваният момент за 12 красиви девойки, които тръпнат от вълнение коя ще е първата победителка в националния конкурс за красота „Мис Родопи“ 2015, част от програмата на Фестивала, с награден фонд 8000 лв. Едно от прелестните момичета, което спечели титлата, ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките си ще посети Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Вирни се горе