Маршрути до пещери, Каньона на водопадите и Проглед са включени в програма на Пампорово до края на седмицата

 Маршрути до пещери, Каньона на водопадите и Проглед са включени в програма на Пампорово до края на седмицата

Пешеходен преход до Проглед е предвиден в седмичната програма на курорт Пампорово, според информация от Туристическия център в курорта.

Активната програма включва график с пешеходните и вело маршрути, възможности за спортни занимания сред природата през летния сезон. Условията за туризъм в Пампорово са отлични, информират планински водачи в центъра. Движение сред природата и лечебния въздух на Родопите е основен акцент от горската терапия и процедурите за стимулиране на имунитета, включени в лятната програма.

Организираният в четвъртък маршрут е до пещерите в района на Триград, а за петък е предвиден преход до Каньона на водопадите.

Водна аеробика, разходки по горски маршрути в района на парк “Язовира” в Пампорово са част от предложенията в лятната програма. Курортът е “зелен оазис” сред августовската жега с прохладата на планинските маршрути и водни атракции, според планински водачи.

Парк “Язовира” предлага въжена градина, възможности за риболов и релакс. Летните развлечения и зони за спорт и отдих са подходящи за семейна почивка, включвайки активности и за деца, и за възрастни. Нинджа трасе в парка е новост за този сезон. Препятствията по трасето са художествени творения от дърво, изработени от студенти и преподаватели от НХА при пленер в Пампорово.

В условията на пандемия, планинският курорт представя през летния сезон медицински програми, насочени към стимулиране на имунитета или за възстановяване след преболедуван ковид. Горската терапия в тези програми съчетава целебните свойства на въздуха на Родопите, богат на “естествените антибиотици на природата”- фитонциди и отрицателна йонизация, разходки и движение сред природата, хранителен режим, близък до родопската кухня и здравословни храни, СПА процедури и др.

Програмите за профилактика и възстановяване се изпълняват в открития през юли нов специализиран медицински център, който е в хотел "Перелик./БХ/, предаде БТА.

Вирни се горе