Лифт ще свързва Пампорово и Чепеларе

Лифт ще свързва Пампорово и Чепеларе

Лифт ще свързва Пампорово и Чепеларе, като така ще се образува най-големия курорт на Балканите, съобщи изпълнителният директор на “Пампорово” АД Мариан Беляков.

Инвестицията, която ще направи дружеството в съоръжението, се оценява на близо 50 млн. лв. Очаква се лифтът да бъде изграден в рамките от 2 до 4 години, докато приключат административните процедури.

За новия лифт общините Чепеларе и Пампорово и смолянският областен управител вече са одобрили изменение на общия устройствен план, което е изпратено в регионалното министерство, пише “Труд”.

Беляков отчете 17 % ръст в ранните записвания на чужденци за почивка през тази зима. Той очаква раздвижване на английския пазар, след като в Пампорово се връща британският туроператор “Кристъл”.

В курорта очакват и 15% ръст на турските туристи през ски сезона на база на вече сключени договори. Пампорово ще продължи да залага на балканския и българския пазар, на който е лидер с 63% от портфейла си, заяви Беляков. Родопският курорт запазва цените си от миналата зима, като лифт картата ще остане 53 лв., въпреки повишените цени на тока.

Вирни се горе