Кристалната зала "Родопски кристал" и пещера "Шаренка" в "Чудесата на България"

 Кристалната зала "Родопски кристал" и пещера "Шаренка" в "Чудесата на България"

Община Мадан се включи в кампанията на вестник „Стандарт” за „Чудесата на България”. Предложенията на кмета на община Мадан и екипът му подкрепиха две от богатствата на Мадан – Кристалната зала „Родопски кристал” и пещера „Шаренка”. Своеобразният национален вот, който вече започна, ще протече в две категории: „Археологическо откритие” и „Културно-историческа атракция”. Вотът ще протече на три етапа. До края на септември българите ще избират Топ 20 на чудесата в двете категории. От тях до края на октомври ще се гласува за Топ 10. Финалистите ще бъдат определени на официална церемония в края на ноември. Първият глас за двете номинации от Мадан в онлайн гласуването даде лично градоначалникът.

Всички желаещи да подкрепят две от атракциите в общината, могат да направят това на сайта http://www.bgchudesa.com НАЧАЛО – ГЛАСУВАЙ ЗА АТРАКЦИИ… След, което с отметка отбелязвате фаворита си. Веднага след това най-отдолу на страницата въвеждате e-maila си. И на края потвърждавате вота си чрез имейла, който сте получили в пощенската си кутия, за да се отрази гласът ви в системата.

Кампанията мотивира българския бизнес към създаването на ефективни проекти за значителен ръст на туристическата индустрия. Продукти с клеймото “Чудесата на България” се предлагат вече на всички международни туристически борси. В рамките на кампанията „Чудесата на България” в. „Стандарт” реализира мащабна издателска програма, за популяризиране на символите от материалното културно-историческо наследство на родината ни. Автори на поредицата „Чудесата на България” са най-големите имена в българската история и археология, тя включва 18 книги с общ тираж над 150000 броя.

Вирни се горе