Красивите българки и киселото мляко прославят страната ни в Китай

Красивите българки и киселото мляко  прославят страната ни в Китай

Фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци обединява българската и китайската култура в култа към киселото мляко

4 септември 2015 г., София – Уникалното българско кисело мляко, прославило страната ни в Китай, вдъхнови невиждан досега фестивал. От 10 до 13 септември китното родопско село Момчиловци ще бъде домакин на първия по рода си Фестивал на киселото мляко. Посетителите на събитието ще имат възможност да се насладят на изложението на местните производители на млечни продукти, дегустирайки домашно приготвени кисело мляко и сирена под звуците на родопската песен.

Четиридневното събитие ще бъде открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. След посрещането на 37-членната делегация от компанията производител на мляко „Момчиловци“ в Китай – Bright Dairy, министър Ангелкова и г-н Донг Куин, главен изпълнителен директор на Bright Food, ще открият Пътеката на дълголетието, символ на проекта „Момчиловци – Bright Dairy“. Междувременно едни от най-красивите девойки в страната ще обикалят из улиците на Момчиловци в трепетна треска преди най-бляскавия акцент в програмата на Фестивала – националният конкурс за красота „Мис Родопи“ 2015 с награден фонд 8000 лв. Победителката в конкурса ще стане рекламно лице на китайското кисело мляко „Момчиловци“ и заедно с подгласничките си ще посети Китай в рамките на Програма за полуляризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства. Фестивалът на киселото мляко ще представи и Научен семинар на тема „Свойства и потенциал на пробиотичните млечно-кисели бактерии“, успоредно с фотоизложба – конкурс „Природата и киселото мляко – здраве и дълголетие“, в който всеки любител на фотографията може да се включи на Фейсбук страницата на Фестивала.

Пътуващият кулинарен театър на Ути Бъчваров, както и представянето на екзотичната китайска кухня ще зарадват ценителите на готварското изкуство, а в последния ден от Фестивала посетителите ще могат да се насладят на местни кулинарни специалитети.

Събитието се организира от „Деми Травел“ ЕООД, Българския център за развитие, инвестиции и туризъм в Китай, китайската компания Bright Dairy, заедно с подкрепата на Министерство на туризма, Община Смолян, село Момчиловци, Swagbag.eu и „Тодоров“ АД.

Вирни се горе