Катамаран заплува по язовир „Доспат”

 Катамаран заплува по язовир „Доспат”

Катамаран заплува по язовир „Доспат”. Плавателният съд е доставен за атракции на туристи по идея на един от собствениците на почивни бази. От около двайсетина дни корабчето вече прави круизи до град Доспат и обратно. Може да качи до 40 човека. За двата часа разходка по вода таксата е 30 лева на човек. Първи с него пътували абитуриентите от гимназията в градчето преди вечерта на бала си. После всички жители, начело с общинските съветници, се заредили да си правят селфита и колективни фотоси. Две групови пътувания вече са направени през последните дни, има записвания и за следващи. Скоро плавателният съд ще заработи и като вечерен ресторант.

От тази пролет гостите на Сърница могат да се возят и на атракционно влакче. То също е пуснато наскоро, а засега билетчето струва 1 лев. През лятото таксата за възрастни ще се повиши на 2 лева, а за децата ще остане лев.

По данни на общината в града, това лято там ще посрещат гости над 20 хотели, почивни бази и къщи за гости. Цените отново са народни и тръгват от 5 лева, показва кратка справка в специализираните сайтове. До около 40 лева стигат нощувките в базите с плувни басейни – те са 4.

В момента язовирът е окупиран от рибари. Причината е, че кълве яко. Наскоро късметлия уловил 8-килограмова пъстърва. С впечатляващия екземпляр се изредили да се снимат почти толкова хора, колкото и с катамарана.

Вирни се горе