Пистите край Момчиловци предлагат отлични условия за ски и сноуборд

Пистите край Момчиловци предлагат отлични условия за ски и сноуборд

Пистите в местността “Картола” край смолянското село Момчиловци предлагат отлични условия за ски и сноуборд. “Снежната покривка в района е достатъчна, а през почивните дни мястото е притегателен център за семейна почивка предимно от български туристи и практикуване на зимни спортове, особено за начинаещи скиори.”, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова.

Ски центърът е предпочитано място за ученици и най-малките последователи на белите спортове, заради наклона на пистите, южното изложение и разбира се заради приемливите цени на влековете- полудневната карта е 10лв. за възрастни и 7лв. за деца, еднодневната е с цена 15лв. за възрастни и 10лв. за децата. Центърът предлага три и петдневни карти, като цените съответно за възрастни са 38лв.и 60лв. за възрастни и 25лв. и 40лв.за децата, коментира кметът на родопското село.

Комплексът привлича туристи от цялата страна, избрали Момчиловци и ски център “Картола” за зимна семейна ваканция. Ски и сноуборд центърът е разположен на 1700 м надморска височина, на 10 км от Момчиловци и открива изключително красив пейзаж от Родопите. Натрупаният през последните седмици сняг е около 80 см, а добрите условия за ски и сноуборд са съчетани с много слънце и чист въздух. Пистите се обслужват от два влека, като в зоната е обособено и трасе за сноуборд скокове.

Начинаещите скиори могат да направят първите си стъпки и спускания, обучавани от ски учители. В “Картола” е осигурен ски и сноуборд гардероб. Наемът на ски и сноуборд оборудване на ден струва 20 лева. Със скиорския комплекс Момчиловци се вписва като чудесна зимна туристическа дестинация, посочи кметицата. “Пистата е много добре подготвена за ски и сноуборд спускания, а в момента се обработва и ново трасе.”, коментира кметицата. В колоритното родопско село има над 10 къщи за гости – уютни и прекрасни, в това число една луксозна, плюс хижите около пистата, които предлагат много добри условия за семейна почивка. Средната цена на нощувката е 20-25 лв. Момчиловци разполага с база от 280 легла, посочи още Сийка Суркова.

Вирни се горе