Изложба с уникални подводни фотографии представиха във вила Алба – с. Момчиловци

Изложба с уникални подводни фотографии представиха във вила Алба – с. Момчиловци

Виолета Манолова е собственик на вила „Алба” в смолянското село Момчиловци. Заедно със съпруга си имат частен бизнес във Варна.

“Харесах си селото в интернет. Стори ми се голямо, оживено с традиции, истинско християнско село, с много приятни хора, разказа Виолета пред екип на SmolyanNews.com§. Като турист реших най-напред да дойда и да го разгледам..Дали случайността или пък нещо друго ме доведе точно на това място. По съвет на мои приятели, отидох при кметицата да питам дали има някое място, което се продава и то точно в конкретния район, за който вече стана дума, разказва с приятен тих глас Вили. Тя ме запозна с хора от селото и така се сдобих с парцел. Всичко стана много бързо. Определено, първоначалната ми идея бе да построя къща за гости Аз като един градски човек, винаги съм се стремяла към уединение, тишина, лениво прекарано време задължително без динамиката на обичайното ежедневие. Разбира се някои интересен и зареждащ маршрут ( поносимо екстремен и сред гората ). Свободна да съм от ангажимента със закуска от 8,00 – 10,00ч. или пък да съм на вечеря от 19,00ч. в подходящо облекло. Напротив ! Искам… сутрин да си ходя по пижама и топли чорапи с чаша горещо кафе в ръката, да си рея погледа в гората от слънчева веранда и бавно, бавно да правя план за деня. А....може и да не правя! Искам да споделям времето си с близки за мен хора. Да си хапвам когато реша, храната да е вкусна, топла и да ми носи наслада. Вечерите пред камината, огъня и виното, ще оставя на вашето въображение. Искам да се чувствам у дома....извън дома,“разказва Виолета.

Гледката отсреща на вила “Алба” е просто фантастична. Многогодишна борова гора, меки планински била, а в далечината Кула “Снежанка” – просто спираща дъха. А интериора във вилата?! Той просто е уникален.

В горещия августовски ден Вили посреща много гости от Смолян и района на чаша вино, изискани мезета и разказва за вила “Алба” и уникалната фотоизложба. "Решихме да представим една фотоизложба и да я покажем на гостите. Поканила съм близки и познати за мен хора. Мои приятели се върнаха от Тенерифе – те са подводни фотографи и водолази – Юлиян Недев и Пламена Милева. Техните фотографии са с модел – една испанка, която се занимава единствено и само с подводна фотография. Аз бях впечатлена от факта, че при работа в дълбочина от 50-60-70 метра лицето на модела може да изразява такава емоция, бях много впечатлена и реших, че това нещо трябва да се види от повече хора, защото няма как да си купиш билет за тази екскурзия. Представяме снимки от океана на фона на балкана”, казва младата жена. Имам идея ако не всеки месец, то поне на два месеца, в зависимост от сезона, да организирам различни събития. Сега на предстоящият фестивал на киселото мляко ще покажем една фотографска изложба съвместно с китайски фотографи, обясни пред екипът ни Виолета.

Къщата се предоставя цялата за една група гости. В нея има пет спални всяка една е отделен санитарен възел. Обща е мансардната част, дневентркт с напълно оборудвана кухня, барбекю и двор. Максималния обем е 12 човека.

Останахме впечатлени от видяното и пожелахме успех във всички начинания. Радваме, че тук в сърцето на планината, в това хубаво родопско селце се случват красиви неща, които ще видите от снимките!

Вирни се горе