Излезе наръчник за селски туризъм

Излезе наръчник за селски туризъм

Всеки интересуващ се и работещ в селския туризъм вече има възможност да се запознае с Наръчник и виртуална платформа за обучение на тема „Вашият бизнес в селския туризъм – Управлявайте го умно”.

Това стана факт благодарение на съвместната работа на 7 парньорски организации за селски туризъм от България, Великобритания, Латвия, Литва, Норвегия, Испания и Еврожит – Европейската организация за селски туризъм.

Съдържанието на наръчника е основа на инструмент за виртуално обучение и самооценка. Те са достъпни безплатно за всички заинтересовани на уебсайта на Еврожит: http://safety.eurogites.org/.

Виртуалното обучение дава възможност стъпка по стъпка да се премине през темите. При самооценката има възможност чрез отговаряне с „да“ и „не“ да се достигне до полезни насоки и съвети за подобряване на предлаганите услуги в посока сигурност и безопасност.

Проектът има за цел да направи първия опит за анализ на сигурността и безопасността в селския туризъм в европейки контекст. Учудващо дори при страни с различен опит, ниво и предлагане на селски туризъм, потребителите имат сходни мнения. В същото време изискванията и нормативната уредба в страните варират от изключително стриктни регулации до саморегулация и доверие в здравия разум на доставчиците на услуги в областта на селския туризъм и доверие между клиенти и домакини.

Вирни се горе