Инспектори ще следят обектите с олинклузив пакети през летния сезон

Инспектори ще следят  обектите с олинклузив пакети през летния сезон

Проверки на обектите с олинклузи в пакети и в заведенията с нощен режим на работа, фитнес залите в курортните комплекси и СПА-центровете са акцентите в контролната дейност на Комисията за защита на потребителите (КЗП) през този летен сезон. Това съобщи председателят на контролния орган Димитър Маргаритов на заседанието на Националния съвет по туризъм.

Инспекторите ще следят за наличието на категоризация, съответствието на степента на категоризация и предлаганите услуги в конкретните обекти, коректното обявяване на задължителната по закон информация, както и за качеството на алкохолните напитки.

„Ние приехме и изпълняваме нашата програма „Лято`2016”, водени от убеждението, че осъществяваме тази дейност целогодишно, а тук става въпрос по-скоро за едно прегрупиране на силите, продиктувано от това, което се случва на самия терен. Насочваме усилията си към местата, които очевидно са по-посещавани в тези периоди. Това не означава, че не присъстваме и в районите, които не са непременно на морето и които също събират много хора през лятото”, посочи Маргаритов.

Той подчерта, че съществена част от дейността на КЗП е превенцията и напомни, че вече работят всички сезонни приемни по морските курортни комплекси и в по-малки селища. „Ние, разбира се, ще извършваме проверки и ще налагаме санкции там, където има нарушения. Но най-важното е, когато някой е пострадал или има опасност да пострада от нелоялна практика или от друго противоправно поведение на търговец, ние да помогнем да не си съсипе почивката или да се наложи да изпита някакъв дискомфорт”, добави още председателят на КЗП.

Вирни се горе