Хотелиери подаряват нощувка за трети март

Хотелиери подаряват нощувка за трети март

Хотелиери подаряват по една нощувка за трети март, ако гостите си платят три дни престой, а четвъртият ден получават аванта. Това установи проверка на “Монитор” за офертите за националния празник 3 март, когато се събират четири почивни дни – от 3-ти до 6-и. Така оферта за 135 лв. на човек за три нощувки с включена закуска заедно с промоцията прави престоя по 33 лв. на ден. За тази цена можете да отседнете в етнографски хотел в архитектурния комплекс Арбанаси. Към офертата е включен и билет за посещение на десет културно-исторически туристически обекта в региона.

Най-изгодно е празнуването на морето

Само 30 лв. на човек е нощувката в четиризвезден хотел в курорта Св. Константин и Елена. Друга тридневна оферта е за 55 лв. на ден, но при идеални условия. В същата категория хотел в Златни пясъци, при пълно изхранване, две нощувки струват 125 лв. на човек. Обещанието е за изобилна трапеза и пълни възможности за отдих в СПА центъра и закрития басейн.

Нов хотел в Несебър се предлага за 80 лв. на вечер на човек със закуска и не голям, но все пак закрит басейн. Почивката в морския град през този сезон е отлична идея, защото можете да разгледате на спокойствие стария град.

Частна тризвездна вила в близост до Троянския манастир отдава стаи със санитарен възел по 20 лв. на човек и всички домашни удобства включени в офертата. Всеки гост може да си готви сам, а може да бъде и обслужен.

На Боровец и Пампорово цените са като за активен сезон

и варират в диапазона между 40 и 100 лв. на човек на вечер.

В четиризвезден апартхотел в Банско отново за три нощувки цената на човек излиза по 55 лв. Отново в зимния курорт обаче в петзвезден хотел за три нощувки с включени закуски предложението е за 839 лв. на стая с гледка към града. Ако искате да видите и малко планина, цената скача на 968 лв.

На този фон оферта на СПА хотел във Велинград за 212 лв. на човек за същата продължителност е повече от изгодна. Петзвезден хотел в същия курорт предлага три нощувки за един човек за 486 лв., а двойната стая е 724 лв. с включени закуски и една празнична вечеря. Безплатно е използването на басейн, сауна и парна баня.

В Троян на ден на човек за две нощувки с включени закуска и вечеря в тризвезден хотел искат по 47 лв. 43 лв. на легло предлага четиризвезден хотел, който според обявата е с мъничък басейн, а офертата включва само закуска.

Странно е разминаването в офертите и във Велико Търново. Докато тризвездни хотели се предлагат за 80 лв. на вечер на човек, тези, които са с гледка към крепостта Царевец и са с включена в менюто празнична вечеря, са по 50 лв. на човек. В чужбина излиза по-изгодно Около 200 лв. на човек за три дни струва посрещането на националния празник, като най-често офертите са за Гърция. Пътуването е с автобус, настаняването е в тризвездни хотели, а в офертата е включено посещение на исторически паметници, разходки по търговски улици и празнична вечеря. За Гърция интересен е маршрутът, който включва Солун и скалните манастири Метеора.

Срещу 320 лв. можете да направите уникален обиколен тур, който включва Серес, Кавала, Керамоти, о-в Тасос и Драма. Само срещу 20 лв. повече за четири нощувки се радвате на петзвездно настаняване и много културно-исторически обекти, включени в програмата.

Автобусна петдневна екскурзия до Будапеща ще ви струва 136 евро на човек, но за допълнителните занимания, без които посещението би било твърде постно, се плащат още по 65 евро на човек.

Вирни се горе