ГОРУБСО- Мадан подготвя проучване на нови рудодобивни площи през 2021 г.

ГОРУБСО- Мадан подготвя проучване на нови рудодобивни площи през 2021 г.

ГОРУБСО- Мадан започва проучване на две нови рудодобивни площи от началото на 2021 г., съобщиха от ръководството на минното дружество. В случай, че проучването и търсенето на рудни залежи с рентабилно съдържание на метали е успешно, ГОРУБСО- Мадан ще кандидатства за концесия и за тези площи.

Пандемията не се отрази толкова тежко на рудодобивното предприятие, въпреки че паниката в първите месеци от епидемията доведе до спад на цените на оловото и цинка, коментира Сергей Атанасов, изпълнителен директор на ГОРУБСО- Мадан. В годината на пандемия предприятието не спира производство, нито се стига до закриване на работни места.

Състоянието на дружеството се повлиява положително, след като цените на оловото и цинка се стабилизират през второто полугодие и от август досега се увеличават с 15-20 процента. През 2020г. ГОРУБСО- Мадан инвестира около 4.5- 5 млн. лева, а инвестициите за следващата година се планират около 6.5 млн. лв. Предприятието е подало документи за концесия на площи в зоната на някогашния рудник “Ангел Янакиев”, предаде БТА.

Вирни се горе