Гайди и шах турнир ще са атракциите през януари в родопското село Стоките

Гайди и шах турнир ще са атракциите през януари в родопското село Стоките

Британци донесоха поздрави от английската шахматна звезда Найджъл Шорт в смолянското село Стойките,съобщи Илия Чернев от Туристическо дружество “Перелик",цитиран от "Infotourism”.

Британците искаха да се уверят, че идеята на бившия български банкер г-н Камен Тошков (кучето му се казва “Дарк”) за шахматен турнир “Perelik Palace Chess open” около руската Коледа през следващия януари ще се състои. Оказа се, че някогашният подуправител на БНБ не е в Широка лъка, а в съседното с. Стойките (до новия ски лифт на “Пампорово” АД).

Г-н Тошков увери британците, че още на шахматната олимпиада в Истанбул този септември ще предложи лично на президента на Световната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов /новият мажоритарен собственик на българската компания „Петрол” АД/ да стане патрон на януарската шахматна сбирка в любимия на руските скиори “Перелик палас” над Стойките. Дали Найджъл Шорт ще се включи в турнира още не е сигурно, но вече се знае, че се настоява за осигуряване на български ски учител за британския гросмайстор – от тези пампоровски майстори в предаването на ски умения, които извоюваха славата на родопския ни зимен курорт като номер едно за начинаещи скиори в Европа.

Вирни се горе