Гърци с интерес към имоти в Момчиловци

Гърци с интерес към имоти в Момчиловци

Все повече българи искат да си закупят имот в китното родопско село Момчиловци. Запитвания има и от чужденци, главно от Гърция. Това съобщи за kmeta.bg кметът на село Момчиловци Сийка Суркова.

„С радост мога да кажа, че пазарът на недвижими имоти тук вече търпи развитие, тъй като имаше години, когато беше замръзнал. Напоследък са реализирани няколко сделки и имаме реални продажби. Интересът към имотите расте както от страна на чужденците, така и на българите. Но сънародниците ни към момента са по-заинтересовани към имот в Момчиловци. Има интерес от хора от различни градове, например от София и Стара Загора”, каза Суркова. По димуте и скоро няма реализирана сделка с чужденци, но постоянно има запитвания за имотите за продажба в селото.

„Селскостопанска земя извън регулация може да се намери за 10-15 евро за квадратен метър. А цената на имот в регулация започва от 20 евро за квадратен метър”, псочва кметът. Суркова е категорична, че земята в Момчиловци държи цена, която обаче си заслужава.

Вирни се горе