Двойно повече гръцки туристи в Пампорово

Двойно повече гръцки туристи в Пампорово

Двойно повече гръцки туристи има в Пампорово през тази зима, информира Таня Маринова, директор “Маркетинг и продажби” в “Пампорово” АД, цитирана от БТА. Хотелите в Пампорово са пълни с почти 100 процента заетост на местата в периода след 20 януари. И през този зимен сезон се запазва тенденцията на осезаем ръст на туристи в курорта, основно от съседните Балкански страни, коментира Таня Маринова.

Предимно български и гръцки туристи се очакват в Пампорово през уикенда и следващата седмица. Интересът от гръцкия пазар към планинския курорт се засилва, а точният процент на завишение на потока туристи от южната съседка ще стане ясен в края на сезона.

Гръцките клиенти идват главно като неорганизирани туристи, тъй като пропускателният режим през ГКПП- Маказа все още не позволява преминаване на големи автобуси, уточняват от “Пампорово”.

Ваканционните групи от Гърция резервират почивката си в Пампорово обикновено през интернет. Ръстът на туристи и през тази зима се дължи предимно на увеличен поток от съседните страни – Турция, Македония, Сърбия, Румъния.

Британските клиенти остават приоритетен контингент, като относителният им дял се запазва постоянен напоследък. Планираната програма за посрещане на украински групи също стартира, но след осъществените два трансфера с туристи, програмата е прекъсната заради усложняването на ситуацията в Украйна. Сред клиентите на Ски училище Пампорово през последните седмици има и начинаещи скиори от Южна Африка и Австралия.

Нова целева група за Пампорово през последните години са последователите на свободния стил ски и сноуборд. След изграждането на Fun Park Pamporovo, ежегодно се увеличава младежката аудитория, експериментираща с екстремните практики в зимните спортове. Съоръжението за халфпайп в Пампорово е единственото по своя мащаб за Югоизточна Европа, което допълнително осигурява и домакинство на престижни фристайл състезания.

От “Пампорово” прогнозират висока заетост на хотелите и през март. Около 3 март се очакват предимно български туристи за поредицата от няколко почивни дни. При благоприятни метеорологични условия, хотелиерите предвиждат да продължат зимния сезон до средата на април.

Отбелязаният ръст на туристи се дължи в голяма степен на разгръщането на ски сезона, при което се осигурява повишена заетост на легловата база през цялата зима. Обичайното за други години струпване на туристи около Коледно- Новогодишните празници и през февруари, когато е зимната ваканция във Великобритания, вече не е събитие.

Вирни се горе