Дърво падна върху лифт в Пампорово

 Дърво падна върху лифт в Пампорово

Инцидент с паднало дърво блокира един от лифтовете на Пампорово за 3 часа вчера. Вятърът е съборил дървото върху една от седалките на съоръжението.

На 2.02.2019 г., в 09:39 ч. на тел.112 е получен сигнал за паднало дърво върху въже на триседалков лифт между вили Малина и Снежанка в К.К. „Пампорово“, съобщиха от полицията. При пристигане на място, екип на РСПБЗН-Пампорово установил, че падналото дърво е върху въжетата на лифта и върху една от седалките. Екип на РСПБЗН-Пампорово, с помощта на служители на „Пампорово“ АД и екип на ПСС-Студенец, посредством въже, свалили двама от туристите на лифта, намиращи се в близост до падналото дърво. След това екипът е предприел отстраняване на дървото от въжената линия, с което са се освободили и останалите хора, блокирани на лифта. Всички туристи са спасени и евакуирани невредими.

Тежкият сняг, който падна през миналата седмица, също е една от причините за множество паднали дървета по пътищата и скъсани електропроводи. За кратко това предизвика опашки на лифта Студенец-вр.Снежанка, но бързата намеса на представители на Пампорово АД и с помощта на техника, отстраниха дървото и освободиха лифта."За щастие няма инцидент, това е най-важно в случая. Проблемът е комплексен и зависи от много институции, ще вземем мерки.", коментира лаконично за SmolyanNews.com изпълнителният директор на дружеството Мариян Беляков. Всеки ден се извършват обходи и изгнили дървета се отстраняват, но срещу природата нищо не може да се направи понякога, коментираха още от дружеството.

Вирни се горе