Чепеларе остава курортът, насочен към българския турист, според хотелиери

 Чепеларе остава курортът, насочен към българския турист, според хотелиери

Чепеларе остава планинският курорт, насочен към българския турист, коментира Съби Маданков, представител на ръководството на местното хотелиерско сдружение. Според него хотелите в родопския град запазват ценовата политика, ориентирана предимно към вътрешния пазар, като цените на хотелските услуги не са повишавани в последните 10 години.

От 20 до 50 лв. струва нощувка в местата за настаняване в Чепеларе, а цените варират в зависимост от категорията на хотелите и включените екстри. Хотелите и къщите за гости в града са почти пълни около коледно-новогодишните празници. Ски сезонът в Чепеларе започна в края на миналата седмица с отлични условия по пистите от вр. Мечи чал. Хотелиерите осигуряват за клиентите си транспортиране до ски зоната и пистите. И през тази година ски зоните Пампорово и Мечи чал са достъпни с една обща лифт карта.

През зимния сезон Чепеларе ще бъде домакин на значими спортни събития, заяви кметът Славка Чакърова. Основната подготовка е насочена към предстоящия през март Интерски конгрес в Пампорово, за който ще пристигнат над 1000 ски учители от близо 30 държави. Община Чепеларе е партньор на събитието, домакинствано от “Пампорово” АД. През януари предстои купа “Рожен” по биатлон, а в началото на февруари е традиционният Зимен олимпийски ден, в който се отбелязва годишнина от спечелването на олимпийско злато от Екатерина Дафовска. По пистите от вр. Мечи чал през март ще се състои и държавното първенство за ветерани. В Чепеларе ще бъде и седмата годишна среща на Асоциацията на българките туроператори и туристически агенции /АБТТА/ през 2019 г. , допълни Славка Чакърова.

Вирни се горе