Откриват летния сезон 2015 с Пампорово Байк Фест

Откриват летния сезон 2015 с Пампорово Байк Фест

Готови ли те за първото за сезона състезание по спускане в планината? А за зрелищна форкросс надпревара в комбинация с първото истинско детско даунхил състезание в курорта? – Ако отговора е „да“, то със сигурност трябва да бъдете от 25-ти до 28-ми юни в Пампорово и да станете част от първия по рода си Пампорово Байк Фест!

Пригответе се за едно четиридневно предизвикателство, заредено с много адреналин и силни емоции с което ще дадем летящ старт на сезон лято 2015 на Велопарк Пампорово, а за да бъде програмата пълна ще има и други приятни изненади, призоваха организаторите. Подгответе всички видове велосипеди, заредете се с много добро настроение, кажете на приятелите си и заповядайте, за да направим заедно един истински вело празник в сърцето на Родопите. Велопарк Пампорово разполага с над 30 километра специализирани трaсета за планинско колоездене с различни нива на трудност, по които могат да карат от най-малките до професионалистите. Освен състезанията, по време на дългия уикенд в Пампорово ще има други интересни активности, с които престоя ви в планината ще бъде максимално приятен и в които всеки може да се включи. Един от акцентите в програмата на фестивала е премиерата на най-очаквания байк филм за годината, а именно съвместната продукция на небезизвестните Teton Gravity и Anthill Films, нереалният… UnReal! Ако сте се чудили какво е да караш върху ледник или в компанията на стадо диви коне, то със сигурност не трябва да го изпускате!

За трета поредна година състезанието по спускане – Pamporovo Bike Cup, ще предизвика някой от най-добрите родни и чуждестранни състезатели да мерят сили по най-стръмните склонове в курорта – регистрацията за участие стартира преди броени дни, а бройката на записаните вече надхвърля 70 човека! Друга интересна новина е, че състезанието ще бъде първи кръг от Българските Даунхил Серии, които ще се провеждат през цялата 2015 година на няколко различни дестинации и ще бъдат обединени с общ ранкинг и класиране. Сериите са част от един много мащабен проект целящ да се изгради цялостна система за администриране на състезатели и отбори.

Вирни се горе