Българските зимни курорти са готови за престоящия зимен сезон

Българските зимни курорти са готови за престоящия зимен сезон

Пампорово , Боровец и Банско са готови за зимния сезон

Българските зимни курорти са готови за престоящия зимен сезон. Те бяха първите, които трябваше принудително да затворят през март 2020 г. и рано да приключат отминалия зимния сезон. 8 месеца по-късно зимните ни курорти са изправени пред предизвикателството да отворят и работят в условията на тежка ситуация на Ковид-19. И ако през март всички хотелиери, ресторантьори, ски училища – всички бизнеси в зимните ни центрове не бяха подготвени за работа в условия на коронавирус, то отминалите месеци подготвиха туристическата индустрия.

Сигурността остава основен приоритет

Тя е на първо място и сега, като са взети всички необходими мерки за запазване на здравето на персонала и гостите. В обектите в родните ни курорти има на видни места мерките за безопасност, материали за дезинфекция, следи се за дистанция и спазването на дисциплината при гостите дали се съобразяват с мерките, наложени от домакините.

Към трите Д – дистанция, дисциплина и дезинфекция, в Пампорово, Банско и Боровец прибавят няколко силни оръжия, с които да противодействат на коронавируса – чист планински въздух и богат избор от процедури в СПА центровете за подсилване на имунната система.

За първи път хотелиерите не влизат в сезона с големи очаквания. На лице е оптимизъм, че не всичко е загубено, както и че българските туристи ще преоткрият и зимните ни курорти.

„Определено сезонът няма да бъде като миналата зима,но пък може да има други положителни страни. Примерно по-слабо натоварване на пистите и лифтовете и респективно по-приятна обстановка за каране. Вероятно пистите ще се запазват в добро състояние по-дълго време през деня“, заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков .

Председателят на Общинския съвет в Чепеларе и на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ Пантелей Мемцов очаква в ски курортите ни да се насочат онези българи, които традиционно прекарват зимната си ваканция в Австрия, Франция, Италия и други европейски дестинации.

Припомняме Ви, че „Пампорово“ АД инвестира огромни средства в дигитализацията на курорта. Първа стъпка от проекта за дигитализация и инвестиция за безопасност в Пампорово бе внедряването на нова платформа за предварителна директна онлайн покупка на лифт карти и ски услуги през уеб магазин.

Тя ще дава възможност за директни покупки онлайн и ще позволи на туристите предварително да закупят безконтактни лифт карти и ски пакети, които да вземат самостоятелно на място през поставени на различни места в ски зоната pick-up устройства чрез сканиране на QR код или ваучер за пакетната услуга. Част от уеб магазинът ще бъде и система за бързо и надеждно презареждане на лифт карти. Въвеждането на подобни pick-up устройства се случва за първи път в България и е стъпка напред в модернизирането на Пампорово, съобщиха от акционерното дружество, пише bgtourism.bg

Новите сезонни лифт карти за Пампорово вече са пуснати за продажба, информират от “Пампорово” АД. Преференциални цени с намаление през тази зима се предвиждат не само за деца, а и за възрастовите групи младежи от 12 до 17 г. и пенсионери над 65 г. Сезонните карти на промоционални цени могат да се купят до 7 декември. Лифт карта 2 в 1 за целия сезон за възрастни струва 1025 лв., като важи за ски зоните Пампорово и Мечи чал. Сезонна карта за младежи от 12 до 17 г. и за пенсионери над 65 г. е 790 лв., а за деца от 7 до 11 г. коства 555 лв. Въвежда се и сезонна лифт карта само за делничните дни, която е 700 лв. за възрастни, 540 лв. за младежи и пенсионери, а за деца- 380 лв.

Преференциалните цени за младежи и пенсионери се осигуряват от “Пампорово” АД за първа година като част от политиката на дружеството, насочена към туристите, пристигащи за семейна почивка. Продажбата на лифт карти и ски услуги през този ски сезон е изцяло съобразена с противоепидемичните изисквания. Туристите могат да купят картите си онлайн чрез нова интернет платформа и уеб магазин, за който по-горе ви информираме.

Вирни се горе