Българите превзеха Бяло море

 Българите превзеха Бяло море

Бяло море е новата масова плажна дестинация за българите

Този сезон туроператорите направиха големия удар с еднодневни турове до плажовете на юг, в Гърция. Ако преди от Благоевград дневно тръгваше по един автобус, сега заминават най-малко пет, или около 250 души всеки ден, и то от един град,пише “Труд”.

Цената за ден е 20 лева. Хит това лято са Тузлата и районът на Офринио, близо до Кавала.

За да обслужат най-голямата група туристи това лято, гърците са наели български персонал. Това обикновено са млади хора, които говорят гръцки. Тичат и работят като луди от сутрин до здрач за 600 евро месечно, което е цяло богатство за нашите стандарти.

Собствениците на заведения са написали менютата на български, много от табелите също, както и офертите за наеми и продажби на имоти. Гърците от Тузла казват, че българските баровци са им добре дошли. От години те купуват от години малки хотелчета, ресторанти и земя.

Българите са предоволни от гръцкото море – водата е чиста, хората са любезни, сервитьор те обслужва директно на плажа, цените са нормални. В заведенията шишче, наденица, кюфтета, кебапчета – всичко е по 1 евро. Няма драстични надценки.

Бяло море все повече заприлича на Черно. От всеки ъгъл се разнасят пиперливи нашенски псувни, крясъци по децата, пищене на баби, подвиквания по сервитьорите. В ресторантите се вадят люти чушлета, нашенска бира се лее. Ей на това българите му викат кеф за един ден.

И предишни години имаше турове до Гърция, но тази година според туроператорите има истински бум. Причината е дъждовното и хладно лято в България. И още – пътували до нашето Черноморие докладвали на близките си, че водата е мръсна, имало фекалии и водорасли, цените били солени.

Вирни се горе