Българинът пътува все по-малко

Българинът пътува все по-малко

Над милион и половина българи са пътували до края на септември в страната и чужбина. Статистиката отчита, че те са с около 10% по-малко в сравнение с миналата година. Почти половината от хората са пътували с лична цел, а по работа – около 42%,съобщи btv.bg,цитирана от Newsmaker.bg

През третото тримесечие броят на пътуванията в страната намалява за сметка на пътуванията зад граница. Фирмите са увеличили средно с около 300 лева разходите за една командировка.

Туроператорите са категорични, че опасност за сигурността на българските туристи в Египет и Гърция няма. През последните дни туристическият бранш отново преживява ситуацията от януари.

Българските туристи обаче са далече от размириците, успокояват туроператорите. За Коледа и Нова година там ще празнуват 400 наши сънародници.

Туроператорите обещават, че обстановката в Египет няма да се отрази на почивката ви, но ако сте избрали да посрещнете Коледа или Нова година в Гърция, тя ще ви излезе с около 15-20% по-евтино отколкото през лятото.

Най-популярни са самоорганизираните пътувания за почивните дни до южната ни съседка, но ако ползвате услугите на туристическа компания, цените ще са още по-ниски.

Традиционно, повечето от нас правят резервации за Коледа и Нова година в последния момент. Местата по нашенските популярни курорти са почти запълнени затова побързайте с плановете за празниците. Неофициално статистиците очакват заради кризата най-много 20% от българите да са извън дома си по празниците.

Вирни се горе