АРО обяви конкурс на тема:„Концепция за развитие на туризма в Родопския регион”

АРО обяви конкурс на тема:„Концепция за развитие на туризма в Родопския регион”

Асоциацията на родопски общини и сдружение „Знам и мога”-гр. София обявиха на интернет страниците на двете организации конкурс на тема: „Концепция за развитие на туризма и хотелиерството в Родопския регион”,съобщи Златка Николова –изпълнителен директор на Асоциацията на родопски общини .

Конкурсът се провежда в рамките на проект „Дизайнерско мислене в сферата на туризма”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

Резултатите от проведения конкурс ще бъдат обявени на интернет страницата на Асоциация на родопски общини: www.arm-bg.net, страницата на Сдружени „Знам и Мога” – www.znamimoga.org и във фейсбук страницата на проект „Дизайнерско мислене в сферата на туризма”.

Тримата победители в конкурса ще получат право да участват в обучение по дизайнерско мислене в бизнеса, което ще се проведе в гр. Ла Коруня, Испания в рамките на проекта.

Концепциите на тримата победители в конкурса след това ще се използват при разработването на „Стратегия за развитие на туризма и хотелиерството в Родопския регион” в рамките на проекта.

Класираните на следващите три места хотели (съответно четвърто, пето и шесто място) ще получат право на безплатна шестмесечна реклама в интернет страницата на Асоциацията на родопски общини.

Проект „Дизайнерско мислене в сферата на туризма” е насочен към управленския персонал на малки и средни хотели в Родопския регион, които в по- голямата си част са семеен бизнес и се явяват важен източник на доходи за местното население. Като основни нужди на българския семеен бизнес са отчетени необходимостта от планиране на бъдещето, подобряване на финансовата, организационната и комуникационна структура и реализация на подобрения в правно отношение. Проектът ще предостави възможност за усъвършенстване на съществуващите системи за управление на туризма и хотелиерството чрез обучение на мениджъри по отношение на новостите в мениджмънта, продажбите и рекламата, както и чрез разработването и прилагането на стратегия за развитие в региона, която да подпомогне туристическия бизнес и постигането на високи бизнес резултати чрез използване на информационните технологии, социалните мрежи и дизайнерското мислене.

Проектът е с продължителност 18 месеца (01 март 2012 – 31 август 2013). Дейностите се изпълняват от сдружение „Знам и мога”, Асоциацията на родопски общини и испанската фирма „CIBER ESPACIO S.L.”

Вирни се горе