80% от легловата база в Пампорово и Боревец е заета за празниците

80% от легловата база в Пампорово и Боревец е заета за празниците

Легловата база на Пампорово и Боровец вече е заета на 80% за празниците. Причина за тази активност е и благосклонността на календара, която дава възможност само с 3 дни отпуск човек да си осигури 12-дневна зимна ваканция.

“Очертават се два дълги уикенда около Коледа и Нова година и продажбите са в пълен ход. Очаква се най-добрите пакети да се изчерпят до средата на ноември”, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, пише в."Труд"."Вече масово се правят резервации. Прогнозата ни е, че туристическите обекти, които очакват гости за предстоящите празници, ще бъдат 100% запълнени”, смята и Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Традиционно най-предпочитани са СПА центровете и зимните курорти.

Хотелите в Пампорово предлагат тридневни пакети на цени от 240 до 390 лв. на човек. “Офертите за 3-дневен пакет започват от 170 лв., а най-скъпите почивки стигат до 3200 лв. Става въпрос за наемане на апартамент в 5-звезден спа енд уелнес хотел за 5 дни”, обобщи Драганов.

Не са малко и българите, избрали да прекарат празниците в чужбина. Част от хотелите в съседните държави предлагат с около 20-30% по-ниски цени от родните. “Разликата в цената се компенсира от транспортните разходи. Новогодишна екскурзия в съседните страни излиза между 250 и 300 лева на човек за 3 дни”. “Най-голям ще е напливът към Гърция. Очакваме и много гърци да посетят България. Затова е добре, който ще пътува, да се съобрази с интензивния трафик по граничните пунктове”, съветва Румен Драганов.

Вирни се горе