Туристическият поток към селските хотели в Смолянско е повишен около празниците

 Туристическият поток към селските хотели в Смолянско е повишен около празниците

Туристическият поток към хотелите и местата за настаняване в област Смолян е повишен около празниците, твърдят хотелиери. В началото на пролетно-летния туристически сезон се забелязва оживление, като акцент са малките хотели в селските райони, според Георги Пампоров, изпълнителен директор на Организацията за управление на туристически район Родопи.

В почивните дни около Великденските празници и Гергьовден хотелите в региона отчитат висока заетост, а част от местата за настаняване са пълни. Активизира са потокът от летовници към селата от горното поречие на Арда, информират от кметствата. Златоград посрещна Великден с пълни хотели, множество туристи са избрали родопския град за почивка и около Гергьовден, според данни от Етнографския комплекс.

Съдейки по наличието на достатъчно резервации до края на май, хотелиерите в областта прогнозират успешен летен туристически сезон. Туристите в Смолянска област са основно български летовници, които резервират и организират самостоятелно почивките си. В условията на пандемия, ролята на туроператорите във вътрешния туризъм почти отпада и резервациите са предимно онлайн, обясняват хотелиери.

Вирни се горе