Цветан Цветанов и Николай Мелемов разгледаха новия плувен басейн на Смолян

Цветан Цветанов и Николай Мелемов разгледаха новия плувен басейн на Смолян

След 20 години, смолянчани отново ще спортуват в емблематичния Плувен басейн, който придоби съвсем нов и модерен облик. Зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов и кметът Николай Мелемов, направиха оглед на реновирания плувен басейн за който сегашното правителство отпусна близо 2 млн.лв. Премиерът Бойко Борисов обеща средства за спорт –обещано и изпълнено, коментира пред медиите Мелемов. Градоначалникът уточни, че в сградата текат довършителни работи, но до края на месеца и те ще приключат. Очаква се на официалното откриване на обновения басейн да бъде министър –председателят Борисов. Неработещият от 20 години плувен басейн придоби съвсем нов облик, а проектът ще осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорския спорт.

Изцяло е реконструирана СПА зоната. Тя е разположена към басейна и ще предложи комфорт на посетителите. Помещението, което преди е било за кафе, сега ще се превърне в плажна зона и зимна градина. Над тях има нова покривна конструкция. На мястото на работилницата се намира фитнес зала. Изцяло е реконструиран самият басейн, таванът на сградата, както и подовите настилки. Ремонтирани са съществуващите трибуни. Поставени са нови седалки и парапети. Подменени са всички инсталации в басейна и останалите помещения. Обновена е вентилационната система и цялата електрическа инсталация, водопроводната и канализационната мрежа. Пред спортната база са предвидени и паркоместа. Плувният басейн в града ни се прави по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за провеждането на различни по ранг състезания и турнири. Общината няма да търси печалба от басейна, а средствата от входната такса ще се ползват за неговата поддръжка. Ще бъдат назначени на работа 8 души, които да го поддържат, а таксите няма да са високи, за да може от повече хора да се ползва, обясни Мелемов.

При посещението си в края на август миналата година в областния град, премиерът Борисов се ангажира пред смолянчани, че правителството ще отпусне средства , за да бъде довършен Плувния басейн и обещанието е вече факт. Припомняме, че тогава министър-председателят откри спортни обекти по проект за ремонт и рехабилитация на Спортен комплекс в града на стойност близо 5 млн. лв . От тази сума 635 123,54 лв. бяха изразходени за следните дейности в басейна: ремонт на покрива, топлоизолиране на стените с 12см минерална вата и окачена фасада съгласно проекта. Подменени бяха съществуващите прозорци и витрини с алуминиеви прозорци и витрини със стъклопакет.

Вирни се горе