Третокласници от ОУ "Иван Вазов" отбелязаха Баба Марта и 3-ти Март с урок по родолюбие в ДФ "Земеделие"

Третокласници от ОУ "Иван Вазов" отбелязаха Баба Марта и 3-ти Март с урок по родолюбие в ДФ "Земеделие"

Учениците от 3 Б клас на ОУ “Иван Вазов” град Смолян и техните учители Здравка Данева и Мария Паскалева бяха поканени в ОД на Държавен Фонд “Земеделие”- гр. Смолян, за да отбележат заедно празниците Първи март и Националният празник -Трети Март.

Съвместно със служителите и директора на фонда Денислав Костов украсиха с мартеници и с цветовете на българското знаме дръвчетата пред сградата. Третокласниците разказаха легенда за българските мартенички, с които се кичим по традиция на Първи март и рецитираха стихчета за Трети Март!

Десислава Нинова сподели пред децата, родители и учители интересна информация за паметника на връх Шипка и за героите, загинали за България. От своя страна директорът на фонда Денислав Костов поздрави присъстващите и отбеляза колко важно е да се спазват българските традиции и да се почитат празниците. “Пожелахме на децата да бъдат борбени, родолюбиви и винаги да помнят и пазят традициите, и да обичат Родината си”, каза Денислав Костов. Получи се един прекрасен урок по родолюбие!

Вирни се горе