Традиционната Коледна изложба представи КДК в Смолян

  Традиционната Коледна изложба представи КДК в Смолян

По повод 50 – годишнината на Клуба на дейците на културата и по повод трепетите, които ни завладяват ежеминутно в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, в изложбена зала „Петър Стайков” бе подредена годишната изложба на смолянските творци.

„Изяществото и красотата, изпълнили пространството на залата, са дело на 25 талантливи жудожници от Смолян. Всички те ни доказват, за кой ли път, че в един намаляващ град Смолян може да се твори искрено и истински. Бъдете здрави, свободни и вдъхновени, за да пълните с красота живота на родопчани”, каза председателят на клуба Светозар Казанджиев.

В залата са подредени 62 живописни и пластични творби, на имена като Петър Стайков, Вълко Гайдаров, Ружко Челебиев, Румен Найденов, Симеон Николов, Росица Палийска, Елка Василева, Здравко Палазов и други.

„Отлита още една година, която се измерва с дни, часове, минути, секунди, а ние, творците, я измерваме с ударите на нашите сърца. Една година, която благодарение на КДК, имахме прекрасни празници, срещи с голямото изкуството на Родопите и на България. Да си пожелаем следващата да е изпълнена с още повече съдържание. Нашият Спасител Господ Исус Христос да ни дари с крепко здраве, творчески идеи, сили и желание да ги отстояваме и пресъздаваме за нашата прекрасна публика, независимо че тя намалява с всяка година”, каза зам. областният управител Адриан Петров. Той изрази надежда, че един ден салоните в нашия град отново ще са пълни. „И тази надежда ни крепи, нас творците, кара ни да вървим по нашия път, независимо колко трънлив е той, защото публиката ни прави наистина живи”, добави Петров.

Празничната вечер започна с есе от Светозар Казанджиев, прочетено от актрисата Миряна Найденова и музикални изпълнения на децата от читалище „Христо Ботев” в Смолян.

Вирни се горе