Традиционна среща между местната власт и бизнеса се проведе в Златоград

Традиционна среща между местната власт и бизнеса се проведе в Златоград

По традиция в края на всяка година, по инициатива на Кмета на Община Златоград, се проведе среща-коктейл между местната власт и бизнеса в Община Златоград. Кметът Янчев запозна гостите с възможностите за развитие на Община Златоград в мандат 2019-2023 г.

Акцентите, които бяха поставени са в сферата на икономическото развитие, образование, здравеопазване, социална политика, разширяване и изграждане на нови зони за обществено ползване, обновяване на спортната база и други важни за Община Златоград приоритети. Кметът Мирослав Янчев благодари на всички, които се отзоваха на поканата, което е гаранция за ангажираността им към предстоящите предизвикателства, пред които ще бъде изправена Община Златоград. Бизнесът винаги е оказвал положително влияние върху развитието на местната общност и икономика и е бил коректен партньор на местната власт за постигане на целите и приоритетите в общината ни. Той сподели още, че успешното партньорство между бизнес и местна власт е ключът към постигане на положителни и устойчиви резултати за общината ни.

На срещата бяха отличени бизнес-идеи и предприемачески активности в шест категории, в които призьорите бяха определени от гражданите, чрез гласуване в социалната мрежа. Кметът Янчев връчи плакети на победителите за приноса им за развитие на родния край. В категория „Млад предприемач”, номинирани бяха Сладкарница „Вивиан”, Архитектурно студио „АВВА”, „Бърза закуска” Кетипови”, с. Старцево, Салон за красота „Елеганс”. Първенец, с най-голям брой гласове, е Сладкарница „Вивиан” – 37,1 % от вота.

В категория „Бизнес партньор при популяризирането на Златоград” бяха определени Емилия Цонева и Сдружение „К3 Ултра”, Николай Бабуров и „Ремисол и Революшън” и Николай Вълканов и „Родопи Еко Проджектс” ЕООД. Победител е Емилия Цонева и Сдружение „К3 Ултра” – 62,7 %.

В третата категория за „Публично-частно партньорство” номинации получиха „Одесосстрой” ООД, Етнографски Ареален Комплекс, Инициатива „Красиво Старцево” и Гайдарски състав „Дельо хайдутин”. Отличена за най-добър пример за ПЧП е инициативата „Красиво Старцево” – 38,7 % от гласувалите за тази категория. В категория „Туристическа атракция” място заеха „Аква Хотел Златоград”, Инициатива „Параклис „Св. Атанас”, Възстановка „Хайдути бранят местното население”. Сред номинираните получил най-голям брой гласове е „Аква хотел Златоград” – 69,4 %.

Добрите примери, които бяха номинирани в Категория „Иновации в бизнеса”, са Сладоледена къща „Джелатерия Юнаков”, „НЕКСТ БИЛД” ЕООД, ЕТ „Юри Мемов”, „Миладом” ООД. Най-голям брой гласове получи „НЕКСТ БИЛД” ЕООД – 45,6 %. В последната категория „Предложение на гражданите” номинираните от населението до известна степен повтаряха част от номинантите в гореспоменатите категории.

Вирни се горе